FOTO: Dječji vrtić Zeko u Trnovcu proslavio deseti rođendan

I.D./Varaždinske vijesti | 4.10.2016. u 19:52h | Objavljeno u Našim krajem

Dječji vrtića "Zeko" Trnovec u ponedjeljak je proslavio svoj deseti rođendan te obilježio deset godina rada u općini Trnovec Bartolovečki.

Uz prigodan program mališana iz vrtića bila je to i prilika da se direktorica vrtića, Anka Tomasović, prisjeti početka rada vrtića. Naglasila je da je dolazak u Trnovec bio samo nastavka vizije širenja ustanove u općinske objekte diljem Varaždinske županije. Naime, osim vrtića u Varaždinu i Trnovcu ustanova ima svoje vrtiće još u Cestici i Ljubešćici, a od 1998. do 2010. vrtić je radio i u Sračincu.

Govoreći o počecima rada u Trnovcu istaknula je da je objekt u vrlo kratkom vremenu trebalo privesti svrsi i početi s radom. Trebalo je osigurati sve kako bi mališani mogli imati sve uvjete neophodne za ugodan boravak u objektu. Od tada u objekt u Trnovcu uloženo je gotovo milijun kuna i na tome se, kako ističu, neće stati. Uz zahvalu djelatnicima, koji su dio sebe i svog truda ugradili u trnovečki vrtić "Zeko", Tomasović je zahvalila Općini Trnovec Bartolovečki na odličnoj suradnji kao i brojnim članovima i udrugama društvene zajednice.

Hvala i svim korisnicima naših usluga i polaznicima naših programa koji su nam iskazali povjerenje. naša je zadaća i dalje se truditi pratiti napredak odgojnih znanosti i tehnologije kako bismo vašoj djeci priuštili što sretnije djetinjstvo i dali što bolje temelje za daljnji razvoj – zaključila je Tomasović.

Na proslavi je bio i načelnik Općine Zvonko Šamec. U svoje osobno, kao i u ime svog zamjenika, zatim predsjednika Općinskog vijeća i vijećnika te svih zaposlenika Općine, čestitao je mališanima i njihovim odgojiteljicama te članovima Uprave vrtića deseti rođendan.

Deset godina je u nečijem životu malo, ali vi ste u tih deset godina uvelike doprinijeli u razvoju predškole na području općine. Mi smo se kao Općina maksimalno uključili, sa sredstvima kojima raspolažemo, da ovaj prostor zadovoljava sve uvjete da se program predškole može održavati – rekao je na rođendanskoj proslavi načelnik Šamec. Nakon čestitke stigla je i zahvala svim djelatnicima vrtića "Zeko" Trnovec na njihovom radu, trudu i ljubavi koje svakoga dana pružaju mališanima.

Moram naglasiti da ovi mali, divni klinici prvi odgoj kroz naš obrazovni sustav dobivaju upravo od djelatnika vrtića. Vi ste im smjernica za budućnost – naglasio je Šamec dodajući da će se mališani zasigurno cijeli život sjećati lijepih trenutaka provedenih u vrtiću.