FOTO Dan posvećen studentima općine Sračinec: "Od nas ćete uvijek imati podršku" Foto: Općina Sračinec

FOTO Dan posvećen studentima općine Sračinec: "Od nas ćete uvijek imati podršku"

Varaždinske vijesti | 17.12.2022. u 16:57h | Objavljeno u Našim krajem

U petak je u općini Sračinec bio dan posvećen studentima.

Prvo je održano potpisivanje ugovora i susret sa studentima kojima će Općina Sračinec isplaćivati stipendiju u ovoj akademskoj i školskoj godini.

- Općina Sračinec uvijek se u izboru svojih stipendista vodi načelom izvrsnosti. Tako smo i ove godine propisali poprilično visoke kriterije uspjeha, a nakon toga dodijelili stipendije svim studenticama i studentima koji su ih zadovoljili. Tako stipendiramo 8 učenika završnih razreda srednje škole, 13 studenata koji studiraju u Varaždinskoj i okolnim županijama, te 13 studenata u udaljenijim županijama i inozemstvu. Posebnim dodatkom nagradili smo učenike i studente koji su postigli odlične rezultate natjecanja, te koji su aktivni u zajednici - rekao je Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec i predsjednik komisije za dodjelu stipendija.

Učenici završnih razreda dobivaju stipendiju od 200 kuna mjesečno, studenti iz Varaždinske i okolnih županija 400 kuna mjesečno, a oni iz udaljenijih županija i inozemstva 500 kuna. Sedam učenika i studenata zaslužili su svojim radom i dodatnu stimulaciju od po 100 odnosno 200 kuna mjesečno.

Večernji su sati bili rezervirani za susret vodstva Općine Sračinec sa svim studenticama i studentima s područja općine Sračinec. Tom im je prilikom uručena svojevrsna božićnica Općine Sračinec u iznosu od 400 kuna po studentu.

- Drago mi je da se nakon dvije pandemijske godine, kada se nismo susretali, ponovno vidimo krajem godine u ovako lijepom broju. Ponosni smo na vas i na vaše rezultate, a vjerujem i da ste vi ponosni na kraj iz kojeg dolazite. Želim da vam ovaj skroman poklon uljepša proslavu Božića i Nove godine. Pozivam sve studente i mlade ljude općine Sračinec da se uključe u društveni život općine, da nam dođu s prijedlozima za kulturne i sportske manifestacije i sve ono što bi bilo zanimljivo mladim ljudima. Imamo fantastičnu infrastrukturu, od sportskih terena do najveće atrakcije općine parka Velika graba, mogućnosti ima puno, samo ih treba osmisliti, a od nas ćete uvijek imati podršku - naglasio je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Galerija slika