Slavljenice su sve goste i sudionike priredbe počastile tortom i prigodnim domjenkom Foto: Franjo Talan/Općina Cestica

FOTO Članice cestičkog zbora Stellarium koncertom proslavile drugi rođendan

Varaždinske vijesti | 6.11.2018. u 09:12h | Objavljeno u Našim krajem

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica, u dvorani DVD-a Virje Križovljansko održana je Druga večer vokalnih sastava i zborova.

Sam koncert kojeg je povodom druge obljetnice postojanja organizirao Ženski pjevački zbor Stellarium održan je u subotu, a uz slavljenice, redom su nastupili i gosti - Nonet Zlatoličje iz Slovenije, vokalna skupina Rusalke iz Kutine, klapa Lucerne iz Varaždina, pjevački zbor KUD-a Klenovnik, mlada glazbenica Lora Breški, ŽVS Leluje iz Vinice i cestička ženska klapa Angeluš. U pauzama između nastupa glazbenika predstavili su se učenici OŠ Cestica - Mia Premec, Ema Hrnčić, Patrik Vinter, Sara Kolar, Ana Bogadi i Franka Bogadek.

1-P1840737.jpg

Nakon devedesetominutne priredbe zahvalnice za nastup izvođačima je dodijelila predsjednica KUD-a općine Cestica Petra Vunderl, a potom su zahvalnice dodijeljene i podupirateljima koncerta i proslave druge obljetnice zbora Stellarium. Tako je zahvalnicu primila Vesna Hrnčić iz Vinice, cvjećarnica Anemona iz Babinca, Marija Milec iz Križovljana, pekarnica Petra iz Babinca, voditeljice zbora Gordana Kos Kolar i Lucija Vočanec i Općina Cestica, a predsjednica KUD-a zahvalu je izrekla i Pavici Mičuda.

Koncertu i proslavi drugog rođendana Zbora Stellarium nazočili su i mnogobrojni mještani i čelnici Općine Cestica, predsjednik vijeća Darko Majhen, zamjenik načelnika Žarko Rodeš i načelnik Mirko Korotaj koji je zboru čestitao rođendan i dobru organizaciju priredbe.

1-P1840691.jpg

Program proslave druge obljetnice zbora Stellarium završio je zajedničkim nastupom svih sudionika koncerta koji su otpjevali pjesmu Ružo crvena, a slavljenice su potom sve goste i sudionike priredbe počastile tortom i prigodnim domjenkom. Uz pjesmu i nastup glazbenog sastava „Vočanec“ iz Babinca druženje je potrajalo do kasnih noćnih sati.

Ženski pjevački zbor Stellarim djeluje u sastavu KUD-a općine Cestica, a osnovan je na jesen 2016. godine na inicijativu prof. glazbe Gordane Kos Kolar. Trenutno u zboru djeluje 20-tak pjevačica različitog uzrasta, zvonkih vokala i veselih karaktera podijeljenih u tri ili četiri glasa, a po završetku školovanja vođenju zbora priključila se i prof. Lucija Vočanec.

4-P1840743.jpg

Označeno u