Fašnička povorka u Toplicama i ovoga će puta oživjeti pokladne običaje, pjesmu i ples

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.2.2020. u 13:24h | Objavljeno u Našim krajem

Tradicionalni Fašnjak u Varaždinskim Toplicama održati će se u nedjelju 23. veljače. Fašnička povorka i ovoga puta oživjet će pokladne običaje, pjesmu i ples kroz ulice grada, a organizatori pozivaju da budete dio te povorke i pokladnog veselja.

Program će se sastojati od maskirane povorke (djeca i odrasli) te završne zabave uz ugostiteljsku ponudu. Okupljanje bit će do 13:50 sati na prostoru kod osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, a povorka kreće u 14:00 sati, te će prolaziti gradskim ulicama.

- Na Trgu ćemo imati suđenje Fašnjaku za sve nedaće iz prethodne godine nakon čega slijedi tradicionalno predstavljanje skupina na pozornici na Trgu Republike Hrvatske. Nakon predstavljanja, slijedi fašnička zabava, uz glazbeni program i ugostiteljsku ponudu, a za sve sudionike povorke dijelit će se krafne, čaj i kuhano vino. Pripremanje, maskiranje, zabavljanje i druženje pod maskama ima bezbrojne čari, stoga i vi budite dio fašničkog veselja u Varaždinskim Toplicama - kaže Lana Husnjak, direktorica ureda Turističke zajednice.

Označeno u