Eko udruga Naša Ivanščica: "Kamenolom će biti tema okruglog stola u Hrvatskom saboru" Foto: Eko udruga

Eko udruga Naša Ivanščica: "Kamenolom će biti tema okruglog stola u Hrvatskom saboru"

Varaždinske vijesti | 23.8.2022. u 20:46h | Objavljeno u Našim krajem

- Otvaranje kamenoloma na području Siljevca radi izgradnje brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Macelj, u srcu ekološke mreže NATURA 2000 uzrokovalo je veliko nezadovoljstvo mještana, ali i struke koju smo kontaktirali - priopćili su iz Eko udruge "Naša Ivanščica".

Eko udruga "Naša Ivanščica" obratila se za pomoć saborskom zastupniku Marinu Miletiću koji je član Odbora za zaštitu okoliša i prirode.

- Zastupnik Miletić je na ovu temu organizirao okrugli stol u Hrvatskom saboru. Miletić nam je najavio dolazak predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i zaštite okoliša, Poljoprivredne komore, lokalnih gradonačelnika koji su uključeni u ovu problematiku, a koji su već poslali dopise o svom dolasku na okrugli stol. Drago nam je da će se o navedenom razgovarati u Hrvatskom saboru gdje ćemo argumentirano izraziti nezadovoljstvo kamenolomom. Ponudit ćemo konkretna rješenja i sačuvati zdravlje ne samo stanovništva, nego ćemo spriječiti i ekocid i narušavanje cijelog ekološkog sustava toga kraja - napominju iz Eko udruge "Naša Ivanščica".