DVD-u Martijanec dodijeljena Zlatna plaketa, promovirali i monografiju

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.5.2016. u 09:14h | Objavljeno u Našim krajem

U Lepoglavi je na sjednici Skupštine Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Martijanec dodijeljena Zlatna plaketa koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos vatrogastvu, a prigodom nedavno obilježene 120. godišnjice osnutka Društva.

Zlatnu plaketu dodijelio je Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a plaketu je u ime DVD-a Martijanec primio zapovjednik Drago Jagušić.

Naime, DVD Martijanec tijekom ove godine obilježava visoki jubilej, odnosno 120. obljetnicu svog osnutka i predanog humanog rada te je tim povodom promovirana i momografija Društva kojoj je inicijator, urednik i koautor Stjepan Kovaček, član Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i zapovjednik VZO Sveti Đurđ te dugogodišnji kroničar zbivanja u vatrogastvu šire regije.

Visoka obljetnica iskorištena je za prikupljanje bogate povijesne građe odnosno izradu monografije o 120 godina rada ovog poznatog dobrovoljnog vatrogasnog društva te je uz pomoć koautora Zvonimira Sučića, dopredsjednika DVD-a Martijanec, na stotinjak stranica A4 formata prikazan je povijesni put organiziranog vatrogastva na području ludbreške regije te rad i razvoj samog DVD-a Martijanec.

Predsjednik DVD-a Martijanec Saša Lenček ističe kako su se o monografiji pozitivno izjasnili svi gosti nedavne proslave 120. godina DVD-a Martijanec, primivši pritom besplatan primjerak iste, a knjiga će biti poklonjena i svim kućanstvima na području djelovanja ove organizacije.

Također, program obilježavanja 120 godine će se nastaviti i krajem mjeseca svibnja kada u Martijanec i Mali Bukovec dolaze nove donacije iz Velike Britanije, odnosno vatrogasna navalna vozila i prateća oprema od prijatelja vatrogasaca s druge strane europskog kontinenta.

Galerija slika