Dragovoljci i veterani Domovinskog rata iz Ivanca i u 2022. godini pripremaju velike projekte

VV | 21.2.2022. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Iako pandemija koronavirusa ograničava provedbu aktivnosti, u ivanečkom Ogranku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata tijekom siječnja i veljače, kada i inače nema previše aktivnosti, nisu mirovali.

U tom su periodu radili na čak šest projekata / programa koji su prijavljeni na Javne natječaje za programe koje će provoditi tijekom 2022. godine, a još nekoliko ih je u pripremi i čekaju objave novih Javnih poziva.

Također, u finalnu fazu ulazi jedna humanitarna akcija kojom će, u suradnji sa sponzorima i donatorima, pomoći članu u potrebi, kako bi mu se olakšala svakodnevica, a radi i se na projektima na kojima se očekuje nastavak surađuje s Varaždinskom županijom i Ministarstvom hrvatskih branitelja, a čije će detalje objaviti uskoro.

Paralelno s time, u udruzi se pripremaju za nastavak provedbe dvaju velikih projekata i u 2022. - predavanja u školama po programu "Domovinski rat - Istina o slobodi", za kojeg imaju suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, te nastavak promocije filma "Zaboravljena mladost", koji će biti (opet) prikazan u Ivancu, a potom kreću s njim i 'na turneju' po Hrvatskoj.

2_Magas_Obljetnica_2021_6.jpg

Film s nikada ispričanim detaljima oslobađanja Ivanščice 1991., čiju je lanjsku premijeru 'stopirala' epidemija, bit će premijerno prikazan krajem rujna, na 31. obljetnicu tog značajnog događaja.

Isto tako, čim to dopuste mogućnosti, održat će se predstavljanje jedne važne knjige o Domovinskom ratu, za što su detalji već dogovoreni, te se samo čekaju 'bolja vremena', odnosno poboljšanje epidemiološke situacije, a rade i jedan zanimljivi filmić, koji će u skoro vrijeme biti dostupan javnosti.

Tijekom godine obilježavat će važne obljetnice iz Domovinskog rata, prisjećati se poginulih, umrlih i nestalih kolega, kroz više programa raditi na očuvanju sjećanja i digniteta Domovinskog rata, te udrugu tako i ove godine, baš kao i niz proteklih, očekuje veliki broj aktivnosti, a na većini njih surađivat će se s HVIDR-om Ivanec.

20210714_200755.jpg

U planu su humanitarne aktivnosti koje provode godinama, plus neke nove, a sve u svrhu pomoći članovima udruge i njihovim obiteljima u potrebi.

UDVDR Ogranak Ivanec jedna je od rijetkih udruga koja svojim članovima konkretno pomaže u kontinuitetu, pa oni tako i dalje mogu koristiti značajne popuste za optička pomagala u Očnom centru Ivanec (Poslovnice Ivanec i Lepoglava), potom u svim trgovinama Chibo (Ivanec, Salinovec, Donja Voća, Lepoglava, Bedenec, Žarovnica, Salinovec) na benzinskoj postaji Adria Oil Ivanec i u Cvjećarnici Iris Ivanec, a uskoro će s još jednim poslovnim subjektom potpisati ugovor kojim će svojim članovima omogućiti još neke pogodnosti.

Za sva dodatna pitanja dostupni su putem inboxa Facebook profila UDVDR Ivanec ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., sve dok epidemiološka situacija ponovno ne omogući redovne termine primanja članica i članova u tajništvu udruge, Đ. Arnolda 11, Ivanec, u zgradi gdje je i Crveni križ Ivanec.