Dovršen projekt gradnje autobusnog stajališta, nadstrešnice i dječjeg igrališta Foto: B. Težak

Dovršen projekt gradnje autobusnog stajališta, nadstrešnice i dječjeg igrališta

| 31.8.2023. u 20:28h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec kraju je priveo projekt u Horvatskom, koji obuhvaća gradnju novog stajališta na županijskoj cesti za školski autobus i redovite autobusne linije, postavljanje nadstrešnice za putnike te opremanje dječjeg igrališta na kontaktnoj parceli. 

 U četvrtak je, 31. kolovoza, završne radove na opremanju igrališta za djecu i mališane ovoga kraja obišao gradonačelnik Milorad Batinić s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove Stjepanom Vincekom. 

- Na površini koju je prethodno poravnao i za radove pripremio Ivkom d.d., postavljeno je pet sprava – tobogan, dvije ljuljačke, klackalice i njihalice. Površina je zasijana travom i kad se zazeleni te cijeli prostor dodatno hortikulturno uredi, bit će to svakako jedno od ljepših igrališta na području grada Ivanca - kazao je gradonačelnik Batinić uz napomenu da je uz cestu postavljena moderna metalna zaštitna ograda.

Nabavu i montažu sprava Grad je ugovorio sa specijaliziranim poduzećem Mala Mima iz Čakovca. Sve sprave su atestirane. Ukupna vrijednost opreme i radova je 7.400 eura (55.500 kuna).

Grad je prethodno uz županijsku cestu sagradio i uredio novo autobusno stajalište, prvenstveno radi sigurnosti učenika koji autobusom putuju do škole. 

Nakon što je asfaltirano, stajalište je proteklih dana i iscrtano odgovarajućom horizontalnom signalizacijom. Grad je postavio i nadstrešnicu, koja će za loših dana putnike, prilikom čekanja autobusa, zaštititi od vjetra, kiše i snijega.

Ove radove izveo je Ivkom d.d., a investicija je vrijedna 31.300 eura (234.750 kn).

Time završava projekt kojim će se, s jedne strane, uvelike povećati sigurnost djece i odraslih u prometu te, s druge strane, omogućiti djeci i mališanima ovoga kraja igru i zabavu na modernom dječjem igralištu. Sve radove financirao je Grad Ivanec, a u njih je, zajedno s otkupom zemljišta i projekte, uloženo oko 50.000 eura (375.000 kn).

Galerija slika