DONJA VOĆA Dodijeljene potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja Foto: Općina Donja Voća

DONJA VOĆA Dodijeljene potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Varaždinske vijesti | 2.1.2024. u 15:31h | Objavljeno u Našim krajem

Ukupno 32.000 eura raspoređeno je na pet mladih obitelji

Pet mladih obitelji dobilo je uoči novogodišnjih blagdana vrijedan dar Općine Donja Voća.

Naime, provodeći vlastite demografske mjere, Općina Donja Voća im je, na temelju provedenog javnog poziva, dodijelila bespovratne potpore za izgradnju, kupnju, adaptaciju, energetsku obnovu ili infrastrukturno opremanje stambenog objekta.

Načelnica Donje Voće Sanja Kočet u petak je potpisala ukupno pet ugovara s mladim obiteljima. Riječ je o demografskoj mjeri, a ugovori se odnose na adaptacije postojećih stambenih objekata.

Donja_Voca_ugovori_potpore_mlade_obitelji_02012024_1.JPG

Poziv je bio namijenjen isključivo mladim obiteljima, a maksimalni iznos koji je obitelj mogla ostvariti je 7.000 eura.

Mlade obitelji

- I u ovoj godini nastavljamo s provedbom mjere kojom pomažemo mladim obiteljima kod rješavanja njihovog stambenog pitanja. Dakako, riječ je o mladim obiteljima koje grade, kupuju ili adaptiraju kuću na području općine Donja Voća. Na taj smo im način podrška u rješavaju stambenog pitanja te nastojimo pridonijeti njihovom ostanku na području naše općine, ali potporom i potaknuti doseljavanje mladih obitelji. Dodijeljene su potpore u ukupnoj vrijednosti od 32.278,78 eura, koliko je osigurano u proračunu, pri čemu je najveći iznos dodijeljene potpore 7.000,00 eura. Riječ je o najvišem mogućem iznosu koji jedna obitelj mogla ostvariti na navedenom javnom pozivu - istaknula je načelnica Kočet.

Donja_Voca_ugovori_potpore_mlade_obitelji_02012024_2.JPG

Velik interes

Provodeći navedenu demografsku mjeru, Općina je osigurala potpore za 10-ak obitelji kod rješavanja njihovog stambenog pitanja te osigurala za tu namjenu više od 65.000,00 eura u protekle dvije godine.

Donja_Voca_ugovori_potpore_mlade_obitelji_02012024_4.JPG

- Mještani su prepoznali taj trud i interes je bio velik, a prilika za nove prijave bit će sredinom 2024. godine – naglasila je Kočet i objasnila što se najviše tražilo:

- Ulagat će se isključivo u adaptaciju i dogradnju postojećih stambenih objekata kao što je postavljanje stolarije, izrada fasade, adaptacija i dogradnja dodatnih prostorija, građevinski objekti na postojećem objektu u smislu izolacije objekta - pojasnila je načelnica.

Donja_Voca_ugovori_potpore_mlade_obitelji_02012024_3.JPG

Donja_Voca_ugovori_potpore_mlade_obitelji_02012024_5.JPG

Donja_Voca_ugovori_potpore_mlade_obitelji_02012024_6.JPG