Dobra vijest za mještane Općine Maruševec: stiže 309 novih, ekoloških i štedljivih LED svjetiljka Foto: Općina Maruševec

Dobra vijest za mještane Općine Maruševec: stiže 309 novih, ekoloških i štedljivih LED svjetiljka

VV | 28.8.2019. u 20:07h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ
Na području Općine Maruševec u narednim će se mjesecima provoditi projekt Modernizacija javne rasvjete na području Općine Maruševec, za što je kroz postupak javne nabave prošlog mjeseca odabran ekonomski najpovoljniji izvođač s kojim je potpisan Ugovor o nabavi.

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem pojašnjava kako vrijednost sklopljenog ugovora iznosi 498.327,94 kuna s PDV-om, a u sklopu modernizacije bit će postavljeno 309 novih ekološki i energetski učinkovitih LED svjetiljki javne rasvjete s pripadajućim materijalom.

-Nova rasvjetna tijela bit će postavljena na širem području Općine, i to u naseljima Selnik, Druškovec, Novaki, Brodarevec, Koretinec, Čalinec i Donje Ladanje - najavio je načelnik Šprem.

Dio sredstava za financiranje nabave novih rasvjetnih tijela Općina Maruševec osigurala je u svom proračunu, a veći dio kroz Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

- Pripremljeni projekt prijavili smo ove godine na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, koje nam je potom odobrilo sufinanciranje od 277 tisuća kuna, dok smo preostalih 221 tisuću kuna osigurali u proračunu - pojasnio je zamjenik Klapša.

U narednom razdoblju u planu Općine Maruševec je rekonstrukcija preostale niskonaponske mreže i modernizacija javne rasvjete s novim, energetski učinkovitim LED svjetiljkama, što će osim ekološke i ekonomske komponente utjecati i na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.