Do subote možete potpisati peticiju protiv otvaranja kamenoloma na Ivančici Foto: Grad Ivanec

Do subote možete potpisati peticiju protiv otvaranja kamenoloma na Ivančici

Varaždinske vijesti | 4.10.2022. u 09:33h | Objavljeno u Našim krajem

Sve građane koji to dosad nisu učinili pozivamo da još ovaj tjedan te u subotu, 8. listopada, potpišu peticiju Grada Ivanca protiv otvaranja kamenoloma Siljevec na Ivančici.

Peticija se može potpisati svaki dan kod ulaza u Gradsku vijećnicu, dok će se za vikend još moći potpisati na štandovima na gradskoj špici i na tržnici. 

Peticija će se potpisivati i na pojedinim sportskim i društvenim manifestacijama čije je održavanje najavljeno ovoga vikenda u našemu kraju (karate turnir, gljivarijada).

Nakon toga će sve potpisne liste biti prikupljene, a peticija će – kao izraz revolta i prosvjednog raspoloženja građana protiv realizacije ove razorne investicije - biti poslana na adrese svih mjerodavnih ministarstava i drugih političkih institucija čije će odluke, u konačnici, i biti presudne za sudbinu stanovnika Ivanečke Željeznice, Željeznice, Margečana, Stažnjevca, Prigorca i okolice.

Dakle, pozivamo građane Ivanca i cijele Varaždinske i okolnih županija, uključujući cijeli Sjever Hrvatske, da potpišu peticiju i daju svoj glas očuvanju Ivančice, njene prirode i izvora voda, te da svojim glasom podupru građane naselja pod Ivančicom, kojima bi kamenolom u svakom pogledu uništio život i prisilio ih na iseljavanje.