Djeca iz Lepoglave i Općine Bednja sudjeluju na 5. Poletnim  zabavnim igrama Foto: Grad Lepoglava

Djeca iz Lepoglave i Općine Bednja sudjeluju na 5. Poletnim zabavnim igrama

Varaždinske vijesti | 27.8.2019. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

Osnovnoškolci, njih 240, iz osnovnih škola iz Općine Videm i susjednih joj slovenskih općina te Grada Lepoglave i Općine Bednje, sudjeluje od 26. do 28. kolovoza u slovenskom Videmu na 5. Poletnim zabavnim igrama. Riječ je o igrama koje se organiziraju s ciljem poticanja djece na bavljenje sportom te druženje, a održavaju se uz financijsku potporu jedinica lokalnih samouprava iz kojih dolaze njihovi sudionici. A ove su se godine na Igrama okupili učenici osnovnih škola, i njihovih područnih odjela, iz Lepoglave, Kamenice, Višnjice, Bednje, Podlehnika, Majšperka, Žetala, Cirkulana i Videma.

Dobrodošlicu im je ispred domaćina poželio ravnatelj osnovne škole iz Videma, Robert Murko. Poručio im je da su Igre prigoda za stvaranje novih prijateljstva, druženje i zabavu. Ispred čelnih ljudi jedinica lokalnih samouprava koje financijski podupiru održavanje Poletnih zabavnih igara, pa tako i Grada Lepoglave kojeg je ovom prigodom predstavljao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, sudionike Igara pozdravio je načelnik Općine Videm Branko Marinič poželjevši im puno smijeha, zabave i lijepih trenutaka. Pozdravili su i slovenski sportaši – bivši svjetski boksački prvak Dejan Zavec i vratar slovenskog nogometnog prvoligaša Aluminija Luka Janžeković. Oni su s ravnateljem škole podigli zastavu Poletnih zabavnih igara koju su na centar donijeli padobranci skočivši iz aviona koji je, niskim preletom, također pozdravio okupljene.

Prvog dana sudionici na sportskim terenima u Videmu, pod vodstvom trenera i voditelja, sudjelovali su u nizu sportskih aktivnosti na različitim poligonima. Drugog dana družili su se u bazenima Terma Mali Moravci, a posljednjeg dana ponovno će se družiti na sportskim terenima u Videmu. Uz druženje i bavljenje sportom zaključit će ljeto i pripremiti se za novu školsku godinu koja je pred vratima.

Galerija slika