Danijela Fijačko nova je predsjednica Zavičajne udruge Višnjica Foto: ZUV

Danijela Fijačko nova je predsjednica Zavičajne udruge Višnjica

VV | 19.10.2024. u 17:52h | Objavljeno u Našim krajem

Na redovnoj, ujedno i izbornoj Skupštini Zavičajne udruge Višnjica, održanoj 17. listopada, za novu predsjednicu izabrana je Danijela Fijačko, jedna od osnivača Udruge, koja je uz dužnost članice Upravnog vijeća Udruge vršila i dužnost blagajnice u prošlom mandatu.

Danijela Fijačko izabrana je jednoglasnom odlukom Skupštine, naslijedivši tako na dužnosti vodstva Udruge dosadašnjeg predsjednika Zvonka Franca.

Danijela_Fijacko_-_Zavicajna_udruga_Visnjica.jpg

Danijela Fijačko, predsjednica Zavičajne udruge Višnjica

On je, zahvaljujući članovima Skupštine za povjerenje koje su mu ukazali izborom za predsjednika, zahvalio na svim žrtvama koje su uložili u zajedničku misiju – lijepu, uspješnu i sretnu Višnjicu, sretnih i ostvarenih ljudi.

- Vrijeme je najveći kapital koji imamo i najveći je dar koji možemo dati drugima. Vi ste za našu Višnjicu podarili mnogo svojega vremena, ne sustajmo i nadalje. Pred nama je još mnogo posla – rekao je Franc.

Zahvaljujući na povjerenju članovima Skupštine, izabrana predsjednica Danijela Fijačko naglasila je kao prioritete novog mandatnog razdoblja održati i razvijati postojeće inicijative koje je Zavičajna udruga Višnjica pokrenula: Putevima naših starih – pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj (5 održanih hodočašća), Za Križem po Višnjici – pobožnost Križnog puta zaseocima Višnjice (3 održana Križna puta), Za čistu i lijepu Višnjicu – ekoakcije čišćenja smeća (4 održane akcije), Doček Nove u podne u Višnjici – zahvala za staru i doček Nove godine (2 održane manifestacije) i Škola tamburice (3. godina djelovanja).

Uz razvoj postojećih inicijativa, predsjednica Fijačko je istaknula posebnu važnost razvijanju što bolje suradnje s drugim višnjičkim udrugama kako bi zajedničkim snagama i inicijativama pomogli razvijati sve potencijale Višnjice i njenih ljudi.

Projekt koji je predsjednica Fijačko navela kao prioritetan za Udrugu jest dovršetak monografije o mjestu i ljudima Višnjice na kojoj se predano radi kako bi bila što kvalitetnija.

- Pred nama je mnoštvo izazova i prilika, no ako ćemo, svatko od nas, i nadalje biti spremni ugrađivati se u dobro našeg rodnog kraja, naše Višnjice, sigurno će ostvarenje misije i ciljeva koji nas okupljaju u Zavičajnoj udruzi Višnjica biti bliži – istaknula je Fijačko.

Na Skupštini su, jednoglasnom odlukom, izabrani i potpredsjednici Silvija Hiržin i Ivan Križanec, tajnik Danijel Herceg, blagajnik Zvonko Franc, te članovi Upravnog vijeća mimo članova po službi Ivana Dukarić, Damir Dukarić, Danijel Mežnarić i Krešimir Krog.

Zavicajna_udruga_Visnjica_-_skupstina_2024.jpg