DANI GRADA IVANCA Vikend obilježili festival kiparenja, brdska utrka, dječja smotra folklora... Foto: Grad Ivanec

DANI GRADA IVANCA Vikend obilježili festival kiparenja, brdska utrka, dječja smotra folklora...

vv | 20.6.2022. u 09:03h | Objavljeno u Našim krajem

Ususret središnjim proslava Dana grada Ivanca, protekli vikend u Gradu Ivancu građani su imali prilike sudjelovati i družiti se na nizu zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija.

Program je počeo u petak u paviljonu u gradskom parku, komedijom Rastava braka u izvođenju Dramske udruge Kaj iz Zaboka.

U subotu, 18. lipnja, u prijepodnevnim satima polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odana je počast poginulom branitelju Željku Biškupu. U povodu 30. obljetnice njegove pogibije, molitvu je na groblju u Radovanu predvodio margečanski župnik vlč. Alojzije Pakrac.

U 9.30 sati u dvorištu stare škole u Salinovcu otvaren je 7. hrvatski festival kiparenja motornom pilom koji organizira DŠR Salinovec. 

Tom je prilikom DŠR Salinovec istaknuo da će sve skulpture izrađene u disciplini speedcarving (brzinsko olbikovanje skulptura koje traje 40 minuta) staviti na licitaciju, a sav prihod od prodaje uplatiti na žiroračun humanitarne akcije „Pomognimo Dominiku Turčinu da prohoda“, koju je pokrenula Zaklada Grada Ivanca.

U nedjelju u 10 sati iz centra grada startla je tradicionalna 28. brdska utrka Ivančica 2022.

Istovremeno Udruga umirovljenika Ivanec u svojim je društvenim prostorima u Gajevoj ulici organizirala zanimljivopredavanje naslovljeno „Ugovor o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, sklapanje štetnih ugovora o prodaji roba i usluga“.

U poslijepodnevnim satima na SRC-u Lančić održan je 2. košarkaški turnir 3 vs 3 u organizaciji DŠR-a Lančić-Knapić.

Nakon 18 sati, na središnjoj bini u dvorištu stare škole u Salinovcu počela je Dječja smotra folklora u organizaciji KUD-a Salinovec.

U nedjelju, 19. lipnja u 8 sati, bio je tradicionalni pohod Planinarskog kluba Ivančica „Tragom vitezova ivanovaca“, koji se već niz godina održava u čast Dana grada. Pješači se od Puste Bele do Ivanca.

U 15 sati sva djeca i odrasli mogli su uživati na Prvom ljetnom ivonjskom fašinku koji je organizirala Društvo Maska iz Ivanca.

Nastavak slijedi ovaj tjedan, kada nas očekuje niz drugih sadržaja – koncerata, sportsko-rekreacijskih, zabavnih i vjerskih manifestacija te brojni sadržaji za djecu koji će se održavati cijeli tjedan, od 20. do 26. lipnja, kada će završiti svi programi u sklopu proslave Dana grada.