Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen kod spomenika poginulim braniteljima Ž. Šilecu i I. Kurteku

vv | 18.11.2019. u 08:17h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Paljenjem lampiona kod spomenika poginulim braniteljima Želimiru Šilecu i Ivanu Kurteku u Trnovcu, predstavnici Općine Trnovec Bartolovečki i trnovečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te učenici Osnovne škole Trnovec obilježili su u nedjelju Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

wtrnovec9.jpg

Načelnik Općine Zvonko Šamec podsjetio je da je ovo četvrta godina kako se na ovaj način obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

- Pozvali smo i naše školarce jer želimo da se nikad ne zaboravi što se dogodilo u Vukovaru, što je jamačno najveća tragedija u novijoj povijesti hrvatskog naroda. Vukovar je postao posebno značajan u našoj domovini i izrazito mi je drago da je Vlada Republike Hrvatske prihvatila inicijativu da od iduće godine 18. studenoga bude državni blagdan”, rekao je načelnik Šamec.

wtrnovec7.jpg

Istina o Vukovaru mora se prenositi, istaknuo je i Josip Šopar, pripadnik 7. gardijske brigade Puma i predsjednik UDVDR Trnovec Bartolovečki.

- Upravo stoga, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije je organizirala da naši predavači u školama prenose istinu o Domovinskom ratu, o sjećanju na Vukovar, Škabrnju, na sve one koji su poginuli u tom ratu. I naša je općina u Domovinskom ratu dala puno branitelja i to moraju znati i naši mladi”, rekao je Šopar.

Predstavnici Općine i članovi Udruge, zajedno s brojnim učenicima trnovečke osnovne škole, lampionima su kod spomenika poginulim braniteljima ispisali ime grada heroja.

wtrnovec13.jpg