Dan općine u Gornjem Knegincu uz Matu Bulića i Gazde

Varaždinske vijesti | 12.7.2017. u 19:59h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Gornji Kneginec i ove godine bogatim programom slavi svoj dan i blagdan sv. Marije Magdalene, zaštitnice općine.

Program obilježavanja Dana općine počinje već ove subote, 15. srpnja, kada će se, s početkom u 9 sati, na ribnjacima ŠRD Ostriž u Gornjem Knegincu održati likovna kolonija LU Kula Kneginec. U ponedjeljak 17. srpnja u 19 sati održat će se javno pokazna vježba operativnih vatrogasaca u organizaciji VZO Gornji Kneginec na Trgu dr. Franje Tuđmana u Turčinu.

U četvrtak 20. srpnja u 9 sati položit će se vijenci pred središnji križ na mjesnom groblju u Knegincu Gornjem, a u 19 sati počinje sveta misa trodnevnica u župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene, nakon koje će se održati koncert zbora mladih "Agape". U četvrtak će se održati i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, i to na terasi restorana "Zlatne gorice" na Varaždin Bregu u 18 sati.

Petak 21. srpnja donosi raznolik program - u 17 sati počinje 11. kneginečka biciklijada, sa startom na Trgu dr. Franje Tuđmana u Turčinu. U isto vrijeme počinje i 2. šaranski kup Općine Gornji Kneginec - 44 sata neprekidnog ribolova na ribnjacima ŠRD Ostriž Kneginec. Sveta misa trodnevnica održat će se u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u 19 sati, nakon čega slijedi nastup dramske skupine "Vita". Iste večeri, u Društvenom domu u Turčinu, od 20 sati zainteresirani će moći sudjelovati na edukaciji o zdravom načinu života žena "Žene u formi".

Veselo će u petak biti i pod šatorom na Trgu dr. Franje Tuđmana u Turčinu, uz cjelodnevni zabavni program te koncert pjevača Mate Bulića od 21 sat. Ulaz besplatan!

Na sam blagdan sv. Marije Magdalene, u subotu 22. srpnja, od 10 sati Kneginečka udruga mladih organizira ljetnu radionicu "Kneginečka kula" - modeliranje kule i crkve od plastelina, u parku kod crkve u Gornjem Knegincu. U 11 sati počinje središnje misno slavlje u koncelebraciji sa svećenicima iz dekanata, ispred crkve Sv. Marije Magdalene.

Program pod šatorom na Trgu dr. Franje Tuđmana u Turčinu počinje u 10 sati. Od 20 sati održat će se koncert tamburaškog sastava "Gazde", uz slobodan ulaz. Gastronomska ponuda uključuje i vola s ražnja, a prvi rez bit će ujutro u 11 sati.

U nedjelju 23. srpnja u 13 sati održat će se proglašenje pobjednika 2. šaranskog kupa na ribnjacima ŠRD "Ostriž" u Gornjem Knegincu, u 15 sati počinje sportsko prijateljsko natjecanje udruga umirovljenika na vatrogasnom poligonu DVD-a Kneginec Gornji, a u 20 sati odograt će se finale ljetne malonogometne lige "Kneginec 2017." na igralištu Dubravka u Turčinu.

Nedjeljni zabavni program pod šatorom na Trgu dr. Franje Tuđmana u Turčin počinje od 17 sati. U 20 sati počinje zabavni program uz Enigma band. Ulaz na sve manifestacije i koncerte je besplatan!