DAN GRADA VARAŽDINSKIH TOPLICA (O)glas savjesti oduševio Topličance

Varaždinske vijesti | 9.11.2023. u 10:30h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu Dana Grada Varaždinskih Toplica ljubitelji komedije uživali su u vrhunskoj predstavi (O)glas savjesti u režiji dramske sekcije „Komedijaši” iz Kulturno umjetničke udruge Stažnjevec, koja se održala jučer u Varaždinskim Toplicama.

Kulturno umjetnička udruga Stažnjevec i njihova glumačka družina "Komedijaši" osvajači su brojnih nagrada na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini te su ujedno i članovi Hrvatskog sabora kulture.

Predsjednik KUD-a Stažnjevec Miroslav Rohtek istaknuo je kako djeluju od 2013. godine te da su Komedijaši dosad nastupali na više od 25 predstava.

- Po prvi put smo u Varaždinskim Toplicama u sklopu obilježavanja Dana Grada. Što se tiče ove predstave, s njom smo nastupili na županijskoj smotri Varaždinske županije na kojoj smo pobijedili te tako osigurali državnu smotru kazališnih amatera Hrvatske, u konkurenciji 20 predstava iz cijele Hrvatske – rekao je Rohtek i dodao kako je za tu predstavu osvojena nagrada za najbolju mušku ulogu, koja je pripala "Štiefu" - liku kojeg upravo on glumi.

Ulaz na predstavu bio je besplatan što je privuklo brojne ljubitelje komedije iz Varaždinskih Toplica, ali i okolice.

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković naglasila je kako je ova predstava bila "pun pogodak" za nastavak obilježavanja Dana Grada 2023, a za samu predstavu tražilo se i mjesto više.

-Varaždinske Toplice slave svoje dane, a kako bolje slaviti nego kroz smijeh. Gledali smo odličnu predstavu koja je nasmijala brojne naše građane koji su željni ovakvih događanja, te smo upravo zbog toga osigurali besplatan ulaz! Što se tiče KUD-a Stažnjevec, ovom predstavom još su jednom dokazali kako su zavrijedili sve nagrade koje su dosad osvojili - poručila je gradonačelnica Ratković.

Program obilježavanja Dana Grada nastavlja se danas otvaranjem izložbe ručnih radova Antonije Kogl iz Varaždinskih Toplica, koja će biti otvorena do 11. studenog, dok je u petak 10. studenog, središnji dan proslave Dana Grada.

-Pripremili smo program iz svih društvenih domena za sve naše sumještane koji svojom raznovrsnošću omogućuje svima da pronađu nešto za sebe tijekom obilježavanja Dana Grada - zaključila je gradonačelnica Ratković.