Članovi HDZ-a Varaždina i diljem Varaždinske županije dijelili maslinove grančice kao simbol mira

VV | 10.4.2022. u 16:20h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Već tradicionalno, članice i članovi HDZ-a Varaždinske županije i ove su godine na Cvjetnu nedjelju građanima podijelili maslinove grančice - simbol mira, blagostanja i uzajamnog poštovanja.

Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan i proslavu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Običaj je u našim krajevima da vjernici, u spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem, u crkvu nose cvijeće i maslinove grančice koje nakon blagoslova ponesu u svoje obitelji i domove.

- HDZ je demokršćanska stranka i te vrijednosti želimo podijeliti s našim sugrađanima, a dijeleći im maslinove grančice prenosimo poruke mira i ljubavi – poručili su iz HDZ-a.

Maslinove su grančice kao simbolični uskršnji dar građanima podijeljene u Varaždinu, Ludbregu, Bednji, Cestici, Vinici, Svetom Đurđu, Varaždinskim Toplicama, Maruševcu i u drugim mjestima, a ŽO HDZ-a Varaždinske županije zahvaljuje Zajednici žena HDZ-a „Katarina Zrinski” Zadarske županije čije su članice za njih ubrale grančice maslina.

I članovi Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina zajedno s predsjednikom Damirom Habijanom u nedjelju su povodom blagdana Cvjetnice i uoči početka Velikog tjedna, građanima dijelili maslinove grančice i svima čestitali nadolazeći blagdan Uskrsa.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina, saborski zastupnik Damir Habijan istaknuo je kako je podjela grančica tradicija kojom se prenosi poruka mira:

- Našim dragim Varaždinkama i Varaždincima, na blagdan Cvjetnice podijelili smo maslinove grančice, simbol mira, pomirenja, simbol snage. Nakon dvije teške godine koje su iza nas, a iz solidarnosti i suosjećanja prema onima kojima je sada još teže i bore se ili za slobodu, ili za mir, ili za pravdu, cijenimo ono što imamo. Drago mi je što smo našim sugrađanima ovom grančicom izmamili barem osmijeh na lice ili ih potaknuli tim činom na razmišljanje. Mir mora biti važniji od svih političkih ideologija, razlika u razmišljanju, suprotnih stavova. U duhu današnjeg dana, uoči Uskrsa, na sve ono loše ili teško što nam se možda događa u životu, na postupke drugih koji su nas povrijedili, pokušajmo odgovoriti s ljubavlju i oprostom. Vjerujem da jedino tako možemo mijenjati svijet, druge oko nas te utjecati na pozitivne promjene u našoj zajednici. Danas pronađimo mir u sebi samima – rekao je Habijan.

Označeno u