Dječji vrtić Bubamara Gornji Kneginec Foto: VV arhiva

Četiri vrtića iz Varaždinske županije uključena u sustav elektroničke usluge upisa u dječji vrtić

I.D./Varaždinske vijesti | 17.1.2021. u 14:40h | Objavljeno u Našim krajem

Dječji vrtić "Bubamara" iz Gornjeg Kneginca uključen je u projekt "Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove".

Odlukom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva o odabiru ustanova ranog i predškolskog odgoja koje će koristiti sustav za upise, razvijen u sklopu ovog projekta, Dječji vrtić "Bubamara" ušao je u društvo od 151 ustanove ranog i predškolskog odgoja na području Hrvatske koji će koristiti ovaj sustav.

Prema odluci Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, uz kneginečki dječji vrtić, za uključivanje u projekt izborila su se još tri vrtića s područja Varaždinske županije - Dječji vrtić "Ivančice" Ivanec, Dječji vrtić "Novi Marof" Novi Marof te Dječji vrtić "Ježeva kućica" Beretinec.

Sustavom će se ostvariti i administrativno rasterećenje građana, budući da će se upisi moći obavljati i putem sustava e-Građani, a za prijavu više neće biti potrebno donositi razne potvrde (poput rodnog lista djeteta ili potvrde o zaposlenju), već će sustav te podatke sam povlačiti iz odgovarajućih registara nadležnih državnih tijela koja su dosad građanima izdavala potvrde na svojim šalterima.

Za dio ustanova koje zadovoljavaju administrativne i tehničke uvjete i koje u skladu s kriterijem inkluzivnosti, sukladno indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave koja je osnivač ustanove, ostvare najveći broj bodova, bit će osigurana i informatička oprema.