Čestitka načelnika Vinice: "Svim učiteljima, profesorima i odgajateljima sretan Svjetski dan učitelja!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čestitka načelnika Vinice: "Svim učiteljima, profesorima i odgajateljima sretan Svjetski dan učitelja!"

VV | 4.10.2024. u 15:28h | Objavljeno u Našim krajem

Sutra, 5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja, profesora i odgajatelja te tom prilikom načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. koji je ujedno učitelj tjelesne i zdravstvene kulture zahvaljuje se u svoje ime i u ime Općine Vinica svim učiteljima, profesorima i odgajateljima na njihovom trudu i radu.

Upravo je u OŠ Vinica, na inicijativu viničkog načelnika, uveden dodatan sat tjelesne i zdravstvene kulture u prva četiri razreda kroz gimnastiku, nogomet, plivanje i biciklizam.

- Cilj je pokrenuti trend povećanja kretanja, ali i poboljšati zdravlje učenika. Time je Općina Vinica postala prva općina koja je uvela dodatan sat tjelesne i zdravstvene kulture. Odlični uspjesi učenika na natjecanjima te njihovi osvojeni Oskari znanja kroz protekle godine dokazuju da velika ulaganja u obrazovanje imaju učinka - ističu u Općini Vinica.

- Hvala svim učiteljima, profesorima i odgajateljima koji svojim radom doprinose razvoju fizičkih i psihičkih potencijala djece te im pomažu da dostižu svoj individualni maksimum. Znanje koje učenici, profesori i odgajatelji prenose mlađim naraštajima daje veliki doprinos razvoju društva u cjelini i ispunjenju potreba mlađih generacija. Svjestan sam težine uloge obrazovanja koja je stavljena pred učitelje, profesore i odgajatelje, ali sam i ponosan što naši učitelji, profesori i odgajatelji prepoznaju i ispunjavaju potencijale svakog djeteta te stvaraju okruženje za sigurno, sretno i uspješno obrazovanje - poručio je dr. sc. Štimec, prof.