Cestica ugostila 350 vatrogasaca u sklopu međuopćinskog vatrogasnog natjecanja Foto: Općina Cestica

Cestica ugostila 350 vatrogasaca u sklopu međuopćinskog vatrogasnog natjecanja

Varaždinske vijesti | 3.9.2018. u 20:50h | Objavljeno u Našim krajem

Oko 350 natjecatelja, odnosno ukupno 35 ekipa sudjelovalo je na 5. Međuopćinskom natjecanju vatrogasaca i vatrogasne mladeži vatrogasnih zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec u subotu, 1. rujna.

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja bila je VZO Cestica, a organizator DVD Križovljan Cestica. Ekipe su se natjecale u šest kategorija, od kojih najveći broj njih u kategoriji „muški A“ sa četrnaest prijavljenih ekipa.

Prvo mjesto u spomenutoj kategoriji osvojio je DVD Družbinec, drugo DVD Gornje Vratno, a treće DVD Gradišće. U kategoriji „muški B“ sudjelovale su dvije ekipe gdje je pobjedu odnio DVD Vinica, dok je DVD Babinec bio drugi. U kategoriji „žene A“ bile su prijavljene dvije ekipe od kojih je prvoplasirana bila ekipa DVD-a Virje Križovljansko, a druga DVD-a Družbinec. U kategoriji podmlatka, djece od 6 do 12 godina sudjelovalo je petnaest ekipa, od kojih 14 muških i jedna ženska. Prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojila su djeca iz DVD-a Lovrečan Dubrava ispred DVD-a Maruševec i DVD-a Donje Ladanje. U ženskoj kategoriji jedine i prve su bile djevojčice iz DVD-a Nova Ves. U kategoriji mladeži (od 12 do 16 godina) prva je bila ekipa DVD-a Gradišće, a druga DVD-a Križovljan Cestica.

Rezultati natjecanja bodovali su se i za 25. Općinsko natjecanje VZO Cestica pa je u „muškoj A“ kategoriji prvo mjesto i prijelazni pehar osvojilo DVD Gornje Vratno, ispred DVD-a Gradišće i DVD-a Lovrečan Dubrava. Kod djece prvi su bili DVD Lovrečan Dubrava, drugi DVD Gornje Vratno i treći DVD Virje Križovljansko. U ženskoj A kategoriji prve su bile članice DVD Virje Križovljansko, u muškoj B kategoriji DVD Babinec, a kod mladeži DVD Gradišće.