CESTICA Potopljena polja, dvorišta i kuće, prave razmjere štete tek treba utvrditi Foto: Općina Cestica

CESTICA Potopljena polja, dvorišta i kuće, prave razmjere štete tek treba utvrditi

VV | 18.5.2023. u 08:43h | Objavljeno u Našim krajem

Mještani općine Cestica zapamtit će po velikim količinama oborina koje su natopile zasijane površine ratarskim kulturama, a i prouzročile izlijevanje potoka i poplave u brojnim kućama i dvorištima.

"Vrhunac“ vodenog vala prouzročen obilnom kišom bio je u srijedu, 16. svibnja, a u pomoć mještanima odmah su priskočili vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Cestica - samo u srijedu imali su 41 intervenciju na ispumpavanju vode.

- Na terenu su bila 63 vatrogasca - rekao je Milenko Biškup, zapovjednik vatrogasne postrojbe VZO Cestica.

U akcijama ispumpavanja vode sudjelovali su vatrogasci DVD-a Gornje Vratno, Križovljan Cestica, Virje Križovljansko, Babinec, Lovrečan Dubrava i Gradišće iz VZO Cestica, a na području naselja Dubrava Križovljanska u pomoć su priskočili i vatrogasci susjednog slovenskog vatrogasnog društva PGD Zavrč.

Na pomoći se svima zahvalio načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj koji kaže kako će se pravi razmjeri štete vidjeti po prolasku vodenog vala, s obzirom da su se uslijed obilnih kiša pojavila i klizišta na brojnim područjima.

U novijoj povijesti općine Cestica poplave i vodene bujica u više su navrata prouzročile štete stanovništvu. U pomoć stanovništvu redovito su priskočili vatrogasci, a poplave rijeke Drave 2012. godine dovele su i do evakuacije stanovništva iz poplavljenih naselja.

Označeno u