Brojni Novomarofčani proslavili Prvi maj na Grebengradu

V.V. | 2.5.2017. u 14:28h | Objavljeno u Našim krajem

Brojni Novomarofčani iskoristili su lijepo vrijeme i već tradicionalno proveli 1. svibnja – Međunarodni praznik rada na Grebengradu. Zaista veliki broj Novomarofčana, ali i ostalih posjetitelja, dočekao je nezaobilazni tradicionalni prvosvibanjski grah, ali i obilje zabavnog programa. Zajedno sa svojim mještanima na Grebengradu je bio i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač sa svojim zamjenicima Ivanom Tukom i Ivicom Šantekom.

Praznik rada Grebengrad 4

– Čestitam svim sugrađankama i sugrađanima 1. svibnja – Praznik rada. Drago mi je što je Grebengrad ponovi privukao ovako veliki broj kako mještana Novog Marofa tako i posjetitelje iz drugih dijelova Varaždinske županije, pa čak i izvan nje – kazao je Jenkač. Uputio je i prigodnu poruku, ali i obećanje koja se prije svega odnosi na radništvo.

– Ako gledamo po broju nezaposlenih situacija je u Novom Marofu dobra. Također, ono na čemu radimo, primjerice na izmjeni Prostornog plana kako bi stavili u funkciju buduće poslovne zone, ali i postojeće radne zone, kao i veliki interes investitora, govori nam da će se pozitivni trendovi i dobre vijesti za radnike nastaviti – izjavio je Jenkač.

Praznik rada Grebengrad 8

Osim dobre zabave Turistička zajednica Grada Novog Marofa organizirala je na Grebengradu „Stručno vođenje kroz utvrdu Grebengrad“. Povijest same utvrde na zanimljiv je način prezentirao Karlo Ivanek, mag. archaeol. Moglo se čuti sve o samoj obnovi, trenutnoj fazi radova i ostalim stvarima vezano uz utvrdu.

Označeno u