Brojna događanja i manifestacije ovog ljeta u općini Trnovec Bartolovečki

VV | 16.6.2023. u 10:53h | Objavljeno u Našim krajem

I ovog će se ljeta održati brojne manifestacije na otvorenom na području Općine Trnovec Bartolovečki. Već u nedjelju, 18. lipnja, Mjesni odbor Zamlaka obilježava svoj dan. Ovaj važan datum za mještane Zamlake, ali i cijele Općine, najavila je načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković.

- Kroz cijelu godinu u Općini Trnovec Bartolovečki organizirana su razna događanja. No, s dolaskom ljepšeg vremena i ljeta intenziviraju se manifestacije na otvorenom. Već u nedjelju nam slijedi obilježavanje Dana mjesnog odbora Zamlake. Osim već tradicionalnog proštenja, održat će se i seoske igre u organizaciji Mjesnog odbora, Športsko-ekološke udruge Zamlaka i DVD-a Zamlaka, a sve pod pokroviteljstvom Općine - najavila je načelnica te pozvala sve mještane Trnovca Bartolovečkog, ali i okolnih općina, da se u nedjelju pridruže manifestaciji.

Nakon nedjelje i Zamlake, početkom srpnja slijedi dvodnevna manifestacija u Trnovcu.

-Uskoro nam slijedi obilježavanje Sv. Petra i Pavla, 1. i 2. srpnja, kada je proštenje u naselju Trnovec, na našem Kopajcu. Prvog dana manifestacije središnji dio je koncert „Učiteljica”, dok u nedjelju nastupaju kulturno-umjetnička društva. Svi su dobrodošli na naše koncerte, a ulaz je slobodan - pozvala je Vitković.

No, tu manifestacije ne staju. Samo tjedan dana kasnije, u subotu 8. srpnja, održat će se "Žetvene svečanosti", tradicionalna manifestacija u organizaciji KUD-a MAK, a pod pokroviteljstvom Općine.

- Očekujemo da će žito do tada biti zrelo, a pripreme su već u tijeku. Očekujemo zaista veliki odaziv na našu tradicionalnu manifestaciju prikaza žetvenih svečanosti, kako se to nekad radilo. Isti dan, navečer, obilježava se Dan mjesnog odbora Žabnik gdje svakako treba izdvojiti predstavu Kerekeš teatra, na koju je ulaz besplatan - zaključila je Vitković.