Breznički Hum: Tisuću kuna za prvo i drugo, a dvije za svako naredno dijete Foto: Breznički Hum

Breznički Hum: Tisuću kuna za prvo i drugo, a dvije za svako naredno dijete

Varaždinske vijesti | 6.2.2020. u 18:40h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Breznički Hum i ove godine nastavlja dobru tradiciju jednokratne pomoći roditeljima novorođene dječice s područja općine. Unatoč hrvatskoj uglavnom negativnoj natalitetnoj statistici, u Brezničkom Humu tijekom protekle godine rođeno je desetero mališana, što unatrag par godina predstavlja uobičajen godišnji prirast u ovoj općini.

Uz pozdravne riječi roditeljima novorođenih beba načelnik Zoran Hegedić napomenuo je kako u ovoj maloj sredini općina svima nastoji pomoć osiguravši skromna sredstva.

- Odlukom općinskoga vijeća tijekom godine se roditeljima svakog prvog i drugog novorođenčeta tako isplaćuje po tisuću, a za svako treće i naredno rođeno dijete po dvije tisuće kuna. Za djecu predškolskog uzrasta općina je u suradnji s privatnim partnerom u prostoru Područne škole u Šćepanju osigurala uslugu čuvanja u Igraonici za djecu predškolskog uzrasta koja posluje u skladu s važećim zakonskim standardima i u kojoj 3 tete odgajateljice brinu o 18-tero polaznika, što svakako predstavlja bolji vrtićki standard nego u klasičnim vrtićima - istaknuo je  Hegedić.

Načelnik je na kraju napomenuo kako općina pomaže i osnovnoškolcima kupnjom bilježnica i radnih bilježnica dok je prijevoz srednjoškolaca riješen na županijskoj razini, a redovitim su studentima također osigurane studentske stipendije.

4.JPG

3.JPG

1.JPG

Označeno u