Besplatne radne bilježnice i bon za kupnju školskog pribora ludbreškim osnovnoškolcima

vv | 27.8.2023. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg je, kao i svake godine dosad, osigurao sredstva za kupnju radnih bilježnica za osnovnoškolce, a učenike će dočekati i bon u iznosu od 20 eura za kupnju školskog pribora u jednoj od ludbreških knjižara.

- Početak školske godine je pred vratima. Mi smo već tradicionalno pripremili sadržaje kako bismo roditeljima olakšali početak školske godine. Pored toga što su udžbenici besplatni, Grad Ludbreg kupuje radne bilježnice prema uputama škole, odnosno njihovom odabiru – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić

Dodaje i kako uređenje škole ide prema utvrđenom trogodišnjem planu. Prošle godine zamijenjene su elektroinstalacije, ove godine uređuje se unutrašnjost škole – unutarnja stolarija, prozori u dvorani, učionice, kabineti, hodnici, a iduće godine slijedi obnova školske sportske dvorane. Vrijednost investicija Varaždinske županije u prošloj godini iznosila je preko 200.000 eura, a u ovoj godini preko 300.000 eura.

-Naša osnovna škola se intenzivno obnavlja i priprema za novu školsku godinu. To je nastavak uređenja koje Varaždinska županija odrađuje drugu godinu za redom, a zaista možemo biti zadovoljni onime što smo do sada vidjeli. Naši učenici će od jeseni biti u novim, uređenim i osvježenim prostorima te sam siguran da će i njima i učiteljima biti puno ljepše savladavati sve obrazovne zadaće u ovom novom okruženju – rekao je gradonačelnik Bilić.

Od proljeća, Ludbreg će kao prvi grad u hrvatskoj imati Newton sobe. Riječ je o sobama u kojima se obrazovanje pruža u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike i to kroz inspirativno okruženje za učenje.

- Posebno nas veseli da bi od proljeća svoja vrata trebao otvoriti Znanstveni centar Lori koji će moći osim djece iz Ludbrega pohađati i oni s područja Varaždinske županije, ali i čitave Hrvatske. Ulaganje od 3,5 milijuna eura zapravo će u obrazovnom smislu značiti najvišu razinu mogućnosti za naše učenike – kaže ludbreški gradonačelnik.