BERETINEC Ove godine božićni blagdani ljepši uz veće božićnice! Foto: Općina Beretinec

BERETINEC Ove godine božićni blagdani ljepši uz veće božićnice!

VV | 12.12.2022. u 18:22h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Beretinec i ove je godine već tradicionalno najpotrebitijim mještanima uljepšala nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane podjelom božićnica, a ove godine, osim što je povećan njihov iznos, povećan je i prihodovni cenzus.

Naime, kako bi svojim najpotrebitijim sumještanima, umirovljenicima, nezaposlenim osobama i korisnicima zajamčene minimalne naknade olakšala božićne blagdane koji će mnogima, s obzirom na sveopća poskupljenja, biti nikad izazovniji, Općina Beretinec ove je godine povećala iznos božićnica sa 150 na 200 kuna, kao i prihodovni cenzus s 1.800 na 2.000 kuna. U tu je svrhu u svom proračunu osigurala gotovo 20.000 kuna, a već tradicionalna podjela božićnica održana je ove subote u prostorijama Društvenog doma Beretinec.

- Riječ je o više od 90 umirovljenika s područja naše Općine kojima smo na ovaj način željeli uljepšati božićne i novogodišnje blagdane. Želimo da ih svi naši sumještani provedu sa svojim obiteljima u ozračju blagostanja radosti i zajedništva, a vjerujem smo na ovaj način barem malo tome pridonijeli – rekao je načelnik Nikola Žganec dodavši kako su Općini Beretinec ljudi na prvom mjestu, a to ovakvim i sličnim mjerama i dokazuju.