Područna škola Cvetlin: učenici otkrivaju blagodati prirode i uče o očuvanju okoliša

MGA | 2.4.2022. u 08:23h | Objavljeno u Našim krajem

Učenici i nastavnici iz Područne škole Julijane E. Drašković Cvetlin započeli su s provođenjem vrijednog projekta kojim mališane uče vještinama potrebnim za njihov svakodnevni život. Riječ je o projektu pod nazivom Domaćinstvo – samoniklo ljekovito bilje u sklopu kojeg učenici vode brigu o postojećem školskom vrtu, prikupljaju samoniklo ljekovito bilje bednjanskog kraja i uče o procesu njegovog sušenja.

Opcina_Bednja_-_projekt_Podrucne_skole_Cvetlin_3.jpg

Radi se o vrijednom projektu kojeg je osmislila i vodi učiteljica razredne nastave Ljubica Pokupčić, a zahvaljujući njemu učenici će razviti kreativnost i motoriku. Osim učenja o ljekovitom bilju, očuvanju prirode te korištenju blagodati koje ona nudi izrađivat će mirisne jastučiće, herbarij te kataloge samoniklog bilja i čajeva.

Opcina_Bednja_-_projekt_Podrucne_skole_Cvetlin_5.jpg

- Razvijanje odgovornosti i očuvanje prirode od velike je važnosti za budući život naših učenika koji su jedva dočekali odlazak u prirodu – naglašavaju iz Područne škole Cvetlin. Nakon berbe prvog ovogodišnjeg samoniklog bilja vrijedne ruke učenika 2. i 3. razreda koji redovito pohađaju ovu izvannastavnu aktivnost svo ubrano bilje stavili su na sušenje.
Vrijednost ovakvih i sličnih projekata istaknuo je i načelnik Damir Poljak koji je naglasio kako su izvannastavne aktivnosti itekako važne za učenje i razvoj svakodnevnih vještina.

Opcina_Bednja_-_projekt_Podrucne_skole_Cvetlin_8.jpg

- Osim obveznog obrazovanja, naša Područna škola veliku važnost pridaje i raznim izvannastavnim aktivnostima zahvaljujući kojima će učenici izrasti u sposobne i samostalne mlade ljude. Ovaj projekt je važan kako zbog njihovih budućih života, tako i zbog pridavanja važnosti očuvanju prirode od najranije dobi – rekao je načelnik Poljak.

Označeno u