BEDNJA Počeli radovi na gradnji sustava odvodnje sanitarnih voda i pročistača Foto: Općina Bednja

BEDNJA Počeli radovi na gradnji sustava odvodnje sanitarnih voda i pročistača

Varaždinske vijesti | 17.1.2021. u 18:25h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Bednji su počeli radovi na jednom od dosad najvrjednijih komunalno-infrastrukturnih projekata u bednjanskom kraju – gradnji sustava odvodnje sanitarnih voda s pripadajućim uređajem za njihovo pročišćivanje. Riječ je o investiciji koja je 100% financirana iz europskih sredstava, točnije iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Ugovorena cijena radova iznosi 6.711.857,73 kuna (bez PDV-a). Investitor su ivanečke Ivkom – vode d.o.o., koje su, kao distributer vode na području općine Bednja, ovaj projekt prijavile na natječaj iz Mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" te za njega privukle stopostotna bespovratna sredstva.

Gradit će se gravitacijska kanalizacija na trasi dugoj 3.600 metara, dok će se na trasi od 346 metara polagati tlačni cjevovod. Gradit će se i crpna stanica te uređaj za pročišćivanje otpadnih voda.

- S obzirom na opsežne i dugotrajne radove, upućujem svim građanima zamolbu za strpljenje i razumijevanje – poručuje načelnik Općine Damir Poljak.

- Iako nas tijekom predstojećih mjeseci očekuju zemljani radovi i „blatno“ razdoblje, budite uvjereni da će ova ulaganja doprinijeti poboljšanju kvalitete komunalnog života građanana način da će omogućiti konačno rješavanje problematike odvodnje sanitarnih voda i priključenje kućanstava na novi sustav odvodnje – naglašava načelnik.

Podsjetio je i da će realizacija ovoga projekta uvelike pridonijeti i smanjenju onečišćenja Bednje i očuvanju ekološkog sustava i biološke raznolikosti.

Temeljem provedenog natječajnog postupka, izvođenje radova povjereni je tvrtki Marn inženjering iz Sesveta, a prema ugovoru, rok dovršetka radova je 24 mjeseca.

Nakon dovršetka ovog projekta, na jednak način planira se i rješavanje problematike odvodnje sanitarnih voda u drugim naseljima na području općine Bednja.

bednja_sustav_odvodnje_13-01-2021_1.jpg

bednja_sustav_odvodnje_13-01-2021_2.jpg

bednja_sustav_odvodnje_13-01-2021_3.jpg

bednja_sustav_odvodnje_13-01-2021_4.jpg

bednja_sustav_odvodnje_13-01-2021_5.jpg

Označeno u