Autohtona ivanečka jela u ponudi restorana Pethrasti i hotela Orion - od juhe od domače žute čuče do ivonjskog rijepnjaka i tikvenjaka!

Varaždinske vijesti | 8.11.2024. u 16:44h | Objavljeno u Našim krajem

Temeljem uspostavljene partnerske suradnje Grada Ivanca i zainteresiranih lokalnih ugostitelja, s kojima je na tu temu u Gradskoj vijećnici i održan sastanak početkom listopada, od sutra (subota, 9. studeni), na njihovom meniju čekaju vas domaća autohtona jela Ivanca i ivanečkoga kraja!

Najveći trud oko uvrštavanja tradicijskih jela u jelovnik svoga ugostiteljskog objekta dao si je Ivica Marković, vlasnik Restorana Pethrasti u Salinovcu, koji je sa svojim timom osmislio cjelovitu ponudu koja će od sada biti na raspolaganju svim gostima koji požele konzumirati nekadašnja jednostavna jela, ali i turistima, koji bi željeli kušati jela tipična za Ivanec i zagorski kraj.

Kako bi domaćini u tome bili što uspješniji, angažirana je i Vlasta Friščić, predsjednica Društva prijatelja narodnih običaja Maska, koja je u kuhinji restorana Pethrasti pokazala kuharima kako se pripremaju pravi ivonjski rijepnjak i tikvenjak.

A rezultat svega je da vas odsad u stalnoj ponudi Pethrasti očekuju grah sa zeljem i grah z repom, hajdini i kuruzni žganci s kosanom mašču i mlijekom, pečene čurke, ali i tikvenjak, rijepnjak i sirni štruklji.