Grad Ivanec Foto: B. Težak

Asfaltirano novo parkiralište u centru Ivanca, s 27 parkirnih mjesta

Varaždinske vijesti | 16.10.2019. u 20:38h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U strogom centru Ivanca, iza zgrade FINA-e i Konzuma, u srijedu je, 16. listopada, asfaltirana nova pristupna prometnica i parkiralište s 27 novih parkirnih mjesta.

Nakon opsežnih zemljanih i drugih pripremnih radova (koji su iskorišteni za polaganje nove plinske, vodovodne i elektroenergetske infrastrukture), uklanjanja stare živice i zapuštenog zelenog pojasa, sagrađen je novi kolnik, postavljeni su rubnjaci, a uređen je prilaz iz Nazorove ulice kao i kontaktne površine.

Gradnja ovog parkirališta jedan je u nizu povezanih projekata koje Grad Ivanec već nekoliko godina provodi u cilju zatvaranja za promet dijela glavnog gradskog Trga hrvatskih ivanovaca. Kako se nakon toga na glavnom trgu vozila više neće moći parkirati, Grad ovime, kao zamjenu, otvara novi parkirališni prostor.

Kompletne troškove ove investicije, čija je vrijednost 587.000 kuna, financira Grad Ivanec.

Radove je izveo Colas Hrvatska d.d. Varaždin.

Ono što predstoji jest iscrtavanje oznaka na novom parkiralištu i hortikulturno uređenje kontaktnih površina, kao i postavljanje dvostruke e-punionice za električna vozila, što je projekt koji Grad realizira u suradnji s HEP-om.

asfaltiranje3-iza_ime-161019.jpg