86-godišnji Varaždinac pravi je kućni majstor, no na put su mu stali propisi Foto: Krešimir Đurić

86-godišnji Varaždinac pravi je kućni majstor, no na put su mu stali propisi

| 27.3.2023. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

- Srce me boli. Cijeli život se borim za pravdu, i ovo sam učinio s dobrom namjerom i samo zato da bi čistačica imala pristup vodi, a sada su svi protiv mene – požalio nam se 86-godišnji Varaždinac Stanislav Golubić i ispričao kako je došlo do toga da upravitelj zgrade od njega traži da makne slavinu koju je dao postaviti na vanjski zid zgrade u Ulici Stjepana Vukovića.

- Gospođa koja čisti stepenice nije mogla do vode pa je bio dogovor da joj predstavnica stanara daje kante s vodom. A je li to malo vode dosta za čitave stepenice? Treba oprati i prozor, pa i za krpe ili da opere ruke. To je obaveza i za predstavnicu stanara, mora joj u određeno vrijeme ostavljati vodu, a neko vrijeme nije ni mogla jer je slomila nogu. Zato sam odlučio pozvati majstora da vani napravi slavinu – pojasnio je.

- Sa zajedničke vodovodne cijevi napravio je dovod za slavinu na vanjskom zidu, postavljeno je i posebno brojilo i zaštitni ormarić koji se zaključava. Svima bi bilo čisto, zajedno bi platili iz pričuve i to je to – napomenuo je.

No, uskoro je dobio obavijest tvrtke Dom-Plan koja upravlja zgradom, u kojoj se navodi da su ih suvlasnici obavijestili da je radove izveo samovoljno, bez njihove suglasnosti. Pozvali su ga da u roku od 15 dana sve vrati u prvobitno stanje te da će u protivnom oni to učiniti na njegov trošak.

Što nam je još odgovorila direktorica Dom-Plana Snježana Banić te zašto umirovljenik, koji je prije nešto više od tri godine dobio priznanje Grada Varaždina "za primjer iznimne građanske inicijative i uređenje fasade", i dalje ustraje u namjeri da uredi zgradu, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...