Na Crkvi Presvetog Trojstva u Visokom oslik zasjao u svojem izvornom obliku

Varaždinske vijesti | 12.12.2019. u 11:18h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Visoko godinama je u dobroj suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske. Jedan od najpoznatijih lokaliteta Općine zasigurno je Crkva Presvetog Trojstva. Na crkvi su proteklih nekoliko godina izvođeni restauratorski radovi obnove zidnog oslika, financirani većim djelom od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Samo ove godine od strane Ministarstva kulture uloženo je 140 tisuća kuna. Radovi su dovršeni krajem listopada, te je tako ovaj vrijedan oslik zasjao u svojem izvornom obliku.

Radovi se izvode i u crkva sv. Marije Magdalene, područne kapele župe Presvetog Trojstva u Visokom. Na oba oltara u kapeli sv. Marije Magdalene izvođeni su proteklih nekoliko godina konzervatorsko-restauratorski radovi obnove. Tako je u cijelosti obnovljen glavni oltar sv. Marije Magdalene, dok su na bočnom oltaru Uznesenja Blažene Djevice Marije radovi u tijeku, a dovršetak radova planira se slijedeće godine. Radovi obnove financirani su od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a ove godine uloženo je 100 tisuća kuna.

Načelnik Općine Dragutin Mateković naglasio je kako se unazad nekoliko godina veliki značaj pridaje promociji kulturne baštine i kako se ulažu veliki napori da bi se prezentiralo sve ono što imaju u Visokom. Zatim je nastavio i istaknuo dobru suradnju Ministarstva kulture sa župnikom crkve sv. Trojstva.

- Ministarstvo kulture podupire projekte na području općine Visoko. Potrebe su uvijek veće, ali važno je da smo prisutni i da se ulaže u kulturnu baštinu - zaključio je Mateković.

Označeno u
Galerija slika