VELIKA ČAST ZA BEDNJU Dvostruka nominacija za međunarodne turističke nagrade Foto: VV arhiva

VELIKA ČAST ZA BEDNJU Dvostruka nominacija za međunarodne turističke nagrade

Varaždinske vijesti | 22.7.2019. u 09:25h | Objavljeno u Društvo

Na adresu načelnika Općine Bednja Damira Poljaka i Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja stiglo je pismo kojim ih se obavještava da su ih, na prijedlog međunarodnog Povjerenstva turističkih novinara i pisaca, Direktorij manifestacije INTERSTAS i FEST/Europska federacija turističkih novinara i pisaca sa sjedištem u Rimu, nominirali za dodjelu dviju velikih nagrada.

Načelnik D. Poljak nominiran je za dodjelu Posebnog priznanja INTERSTAS 2019., dok je TZ Trakošćan – Općina Bednja predložena za dodjelu Zlatnog INTERSTASA 2019. za izvrsnost u doprinosu razvoja turizma.

Povjerenstvo je nominaciju načelnika Poljaka obrazložilo njegovim osobnim doprinosom u realizaciji vrlo kreativnih gospodarskih i infrastrukturnih projekta koji su stavljeni u funkciju unapređenja i obogaćivanja turističke ponude Bednje. U popratnom pismu također se ističe vrlo uspješna promidžba Bednje i Trakošćana te realizacija brojnih kulturnih događanja, koje realizira TZ Trakošćan – Općina Bednja.

- Prezentacijom bogatstva iskonske krajobrazne izvornosti i ljepote, tradicijskog naslijeđa, bogatom povijesnom i kulturnom baštinom, etno, gastro i drugih tradicijskih vrijednosti i potencijala , sjajno povezujući prošlost i sadašnjost sa suvremenošću, stvoreno je time i zadovoljstvo domaćih i stranih posjetitelja. To je pridonijelo i porastu turističkog prometa. Ocjena je da time značajno doprinosite prepoznatljivosti autohtonog turističkog proizvoda Bednje, a time i Hrvatskog zagorja i Varaždinske županije te cijele Hrvatske – ističe se u pismu.

Osvajanjem ovih turističkih nagrada, načelnik Poljak i TZ Trakošćan – Općina Bednja ujedno stječu pravo natjecanja za nagradu Međunarodni zlatni cvijet u sklopu međunarodnog projekta Cummunities in Bloom.

Navedene prestižne međunarodne turističke nagrade dodjeljuju se u sklopu triju međunarodnih priredbi – 26. INTERSTAS/Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza - Međunarodnog kluba zaslužnih za turizam, 22. ITF 'CRO International Tourfilm Festivala i 17. KEA – CRO/Cvjetno krajobraznog natjecanja hrvatskih gradova i mjesta za Međunarodni zlatni cvijet.

Manifestacija će se održati polovicom studenog ove godine uz potporu međunarodnih resornih institucija i pod pokroviteljstvom hrvatskih državnih institucija. Međunarodne nagrade bit će zaslužnima uručene na završnoj svečanosti u Hotelu President u Solinu 15. studenoga.

trakoscan_bednja.jpeg