Varaždin će danas obasjati svjetlost tisuće lampica: kakav će nam biti Advent? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Varaždin će danas obasjati svjetlost tisuće lampica: kakav će nam biti Advent?

VV | 27.11.2020. u 12:22h | Objavljeno u Društvo

Paljenjem lampica na božićnim ukrasima po gradu danas počinje Advent u Varaždinu.

- Neće biti nikakvog paljenja lampica u točno određeno vrijeme. One se već polako pale po gradu kako bismo barem našim građanima osigurali blagdanski duh - rekla je Jelena Toth, direktorica TZ grada Varaždina.

Prema mjerama koje su jučer objavljene sve vodi k tome da izlagači neće moći biti na ovogodišnjem Adventa u Varaždinu.

- Manifestacije kao takve nema, to smo već ranije najavili, kao ni zabavnog i glazbenog programa. Kućice smo postavili iako je jasno da prema aktualnim mjerama neće raditi. Razmatrali smo opciju mogu li obrtnici prodavati tradicionalne prigodne proizvode uz blagdansko vrijeme, no to ćemo još vidjeti i taj dio moramo još dogovoriti s gradskim Stožerom civilne zaštite, kao i što će biti s klizalištem. Ako ga bude, maksimalno ćemo se pridržavati svih epidemioloških mjera - poručila je direktorica TZ grada Varaždina.

Središnji gradski trg je uređen, velika okićena jelka je na Korzu, po gradu su uređene info točke, a sve kako bi Varaždinci osjetili blagdanski duh.

- Pozivamo sve građane da prošeću gradom i osjete tu blagdansku atmosferu, ali ih pozivamo i na odgovorno ponašanje, pridržavanje svih epidemioloških mjera, držanje razmaka, nošenja maska i obaveznu dezinfekciju - poručila je Toth.