U akcijama varaždinskog Crvenog križa prikupljeno 5.783 doza krvi: Krv prvi puta darivalo 350 osoba Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin

U akcijama varaždinskog Crvenog križa prikupljeno 5.783 doza krvi: Krv prvi puta darivalo 350 osoba

VV | 19.1.2021. u 15:50h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je u prošloj godini organizirao ukupno 26 akcija dobrovoljnog davanja krvi u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb.

- Plan je bio prikupiti 5000 doza krvi, no zahvaljujući organiziranim akcijama i individualnim dolascima davaoca krvi na Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, prikupljeno je 783 doze više. Tako da je sveukupno prikupljeno 5.783 doza krvi. Posebno nas veseli podatak da su od ukupnog broja davaoca u prošloj godini, 350 osobe prvi puta su dale krv - izvijestila je Sandra Mintas, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin.

U prošloj godini Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin uručilo je 170 zahvalnica višestrukim darivateljima krvi kao znak zahvalnosti za njihovu humanost, dok je njih desetero odlikovano Državnim odličjem "Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske“ koje će im uručiti Predsjednik Republike Hrvatske kada se za to steknu epidemiološki uvjeti.