Sveta nedjelja: Svečanost u čast ludbreške Predragocjene Krvi Kristove počinje već 23. kolovoza

Varaždinske vijesti | 9.8.2020. u 17:50h | Objavljeno u Društvo

Objavljen je program svečanosti u čast ludbreške Predragocjene Krvi Kristove za ovu godinu. Program počinje od 23. kolovoza spomenom na poginule u ratovima. U subotu, 29. kolovoza, na rasporedu je hodočašće mladih, a dan kasnije, u nedjelju, hodočašće bolesnika, karitativnih djelatnika, medicinskog osoblja...

Na Sveti četvrtak, 3. rujna, planirano je hodočašće ministranata i vjeroučenika, a na Sveti petak u Svetište će stići vjernici iz župa Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec te vojska i policija. Tog će dana procesiju hodočasnika predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Hrvatskoj.

Na Svetu subotu, 5. rujna, očekuje se dolazak vjernika iz brojnih župa Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Subotnju procesiju i euharistijsko slavlje predvodit će biskup Varaždinske biskupije Bože Radoš uz suslavlje mons. Josipa Mrzljaka.

Najsvečanije će biti na samu Svetu nedjelju, 6. rujna. Tog dana program za hodočasnike počinje od 8 sati dok u 9.45 kreće procesija hodočasnika od crkve do Zavjetne kapele.