Rotary Club Varaždin 1181 izabrao novog predsjednika; Varaždin dobio rotarijanca godine

Varaždinske vijesti | 9.7.2020. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Prošle je subote održana svečanost primopredaje dužnosti predsjednika Rotary kluba Varaždin 1181, kao i redovna Skupština Kluba, na kojoj su izglasani svi akti potrebni za rad Kluba te je dosadašnji predsjednik Kluba Raymond Rojnik predao dužnost novoizabranom predsjedniku Davoru Kolareku, koji će obnašati ovu časnu funkciju u rotarijanskoj 2020./2021.

Samoj svečanosti primopredaje nazočili su dosadašnji Guverner Rotary Districta - Danijel Jozić, dosadašnja asistentica Guvernera - Nataša Cikač, novi asistent Martin Kralj, te mnogi drugi rotarijanci, interaktovci i prijatelji iz drugih varaždinskih i zagrebačkih Rotary klubova.

Na samom početku svečanosti, okupljenih rotarijancima obratio se dosadašnji predsjednik Rojnik, koji se zahvalio bivšoj Upravi te svim suradnicima i prijateljima na podršci i sjajnoj atmosferi u Klubu, osvrnuvši se na brojne akcije koje su rotarijanci uspješno odradili u zadnjih godinu dana. Predavši predsjednički lanac novoizabranom Kolareku i službeno je započela nova rotarijanska godina.

Kolarek se u prvom redu zahvalio na podršci Kluba i prijateljima koji su nesebično pomagali i svojim radom doprinijeli razvoju rotarijanske ideje na ovim prostorima. Predstavio je novu Upravu te najavio mnogobrojne aktivnosti koje Klub planira provesti u 2020./2021. godini pod sloganom „Vratimo Rotary“. Kolarek se ujedno zahvalio i na dosadašnjem radu i zalaganju mladog rotarijanskog podmlatka, Interact kluba Varaždin 1181 koji su također izvršili primopredaju dužnosti. Dosadašnja predsjednica Nika Juraga predala je dužnost Leonardi Kiš.

Za svoj dosadašnji rad na osnivanju brojnih Interact klubova širom Hrvatske i nesebičan angažman u širenju rotarijanske ideje i služenju u Rotary zajednici, Kolarek je primio i vrijedne nagrade – od matičnog Kluba nagradu Avenues (Avenues Youth Service i Avenues Club Service), dok je od Guvernera Danijela Jozića primio nagrade „Rotarian of the Year“ i „Paul Harris“.

- U ovoj godini, kada slavimo 90. godina Rotary pokreta u Varaždinu, želja mi je još bolje povezivanje sa ostalim varaždinskim klubovima i klubovima u okruženju, nastaviti sa kvalitativnim povećanjem članstva, raditi na edukaciji i predstavljanju rotarijanske ideje cjelokupnoj javnosti, te mnogim budućim rotarijanskim aktivnostima pomoći razvoju i kvaliteti življenja u okruženju u kojem djelujemo – zaključio je Davor Kolarek, novi predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181.