Kulinarska umijeća Françoisa Louyota u Art&Wine Cantine-i

Napisao/la: vv -

Kako se lako pripremaju vrhunska jela kada su na raspolaganju stotine začina, najbolji hlapovi i probrana francuska vina i sirevi, uvjerili su se gurmani i chefovi nekih od vodećih restorana sjeverne Hrvatske. Za njih je, naime, ovih dana u Varaždinu svoja gastronomska umijeća pokazao François Louyot, partner u Excellenceu, poduzeću koje nudi više stotina začina s raznih strana svijeta, foi gras, sireve, dijon senfove, organske šećere i druge delicije.

Hlapovi premazani maslacem od kavijara te dimljena riba  hadock kuhana u mlijeku s rižom od jasmina  i iranskim šafranom tek su neke od delicija koje je francuski kuhar pripremio za glavne kuhare Angelusa,Bedema Palatina, hotela Turist, Mundoake i druge, koji su se okupili u prostoru Art&Wine Cantine, jedinstvenog varaždinskog prostora u kojem se priređuju objedi i večere po  pozivu.

- Nakon što nas je Louyot oduševio na prezentaciji Gastronomada u Zagrebu, odlučili smo njegova umijeća i ponudu pokazati probranim gastronomima sa sjevera. Zahvaljujemo  svima koji su sudjelovali na prezentacijskoj večeri i ukazali nam povjerenje, a Reneu Bakaloviću i lijepim riječima koje su nam dale vjetar u leđa. S obzirom na dobar prijem, razmišljamo o tome da se  dio isprobanih začina i druge ponude nađu i u Varaždinu, rekli su nam Katarina Kanižaj i Damir Dubravec iz Art&Wine Cantine, koji su za okupljene pripremili biftek na roštilju, a za okrjepu ponudili pjenušac i vina Bibich iz Skradina, kao i francusko vino Côtes du Rhône.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.