Kulinarska umijeća Françoisa Louyota u Art&Wine Cantine-i

vv | 5.11.2017. u 07:00h | Objavljeno u Društvo

Kako se lako pripremaju vrhunska jela kada su na raspolaganju stotine začina, najbolji hlapovi i probrana francuska vina i sirevi, uvjerili su se gurmani i chefovi nekih od vodećih restorana sjeverne Hrvatske. Za njih je, naime, ovih dana u Varaždinu svoja gastronomska umijeća pokazao François Louyot, partner u Excellenceu, poduzeću koje nudi više stotina začina s raznih strana svijeta, foi gras, sireve, dijon senfove, organske šećere i druge delicije.

Hlapovi premazani maslacem od kavijara te dimljena riba  hadock kuhana u mlijeku s rižom od jasmina  i iranskim šafranom tek su neke od delicija koje je francuski kuhar pripremio za glavne kuhare Angelusa,Bedema Palatina, hotela Turist, Mundoake i druge, koji su se okupili u prostoru Art&Wine Cantine, jedinstvenog varaždinskog prostora u kojem se priređuju objedi i večere po  pozivu.

- Nakon što nas je Louyot oduševio na prezentaciji Gastronomada u Zagrebu, odlučili smo njegova umijeća i ponudu pokazati probranim gastronomima sa sjevera. Zahvaljujemo  svima koji su sudjelovali na prezentacijskoj večeri i ukazali nam povjerenje, a Reneu Bakaloviću i lijepim riječima koje su nam dale vjetar u leđa. S obzirom na dobar prijem, razmišljamo o tome da se  dio isprobanih začina i druge ponude nađu i u Varaždinu, rekli su nam Katarina Kanižaj i Damir Dubravec iz Art&Wine Cantine, koji su za okupljene pripremili biftek na roštilju, a za okrjepu ponudili pjenušac i vina Bibich iz Skradina, kao i francusko vino Côtes du Rhône.

Galerija slika