Josip Rusman iz Kučana Gornjeg više od pedeset godina je vjerni čitatelj i pretplatnik "Varaždinca"

| 14.1.2019. u 18:57h | Objavljeno u Društvo

Gospodin Josip (Joža) Rusman iz Kučana Gornjeg više od pedeset godina, koliko ga sjećanje služi, redovito čita Varaždinske vijesti. Prvo je “Varaždinec” kupovao na kiosku još 50-ih i 60-ih godina, odmah po povratku iz vojske, a zatim je postao pretplatnik dok je još radio u Varteksu. U mirovinu je otišao 1994. godine no svakog utorka i dalje na njegov kućni prag stižu Varaždinske vijesti i taj je dan rezerviran za pažljivo čitanje novina.

- To jutro do podneva ništa drugo ne radi, sve pročita od A do Ž. Ako se nešto zakomplicira, pa novine slučajno ne stignu na vrijeme, odmah zove gospođu Milicu koja nam dostavlja novine - govori njegova kćerka Snježana Rusman, koja živi s ocem.

Vjerni pretplatnik svaki primjerak “Varaždinca” pročita pažljivo, ali i s dozom kritike te nam kaže da, po njegovu mišljenju, u novinama ima previše političara pa “ispada kao da jedino oni nešto rade”. 

U razgovoru s našim pretplatnikom doznali smo kako je kao mladić i sam objavio tekst u Varaždinskim vijestima, ali i ponešto o njegovoj omiljenoj zanimaciji u mirovini.

Više možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti...