Josip i Marija Kovač proslavili 65 godina braka: Ako je prava, ljubav traje cijeli život Foto: Privatni album

Josip i Marija Kovač proslavili 65 godina braka: Ako je prava, ljubav traje cijeli život

Igor Čolaković | 10.2.2020. u 19:23h | Objavljeno u Društvo

- Ljubav ne traje samo u mladosti, ako je prava ona će trajati cijeli život. Ona je važna za uspješan brak, baš kao i tolerancija i razumijevanje. Ostali smo čvrsto povezani i u dobru i u zlu, zajedno smo proživjelu puno lijepih, ali i manje lijepih trenutaka - ističu dr. Josip Kovač, poznati varaždinski stomatolog, i njegova supruga Marija, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, supružnici koji su nedavno proslavili 65 godina braka.

Ljubav na prvi pogled

Josip i Marija Kovač kažu kako je njihova ljubav, koja traje već punih sedamdeset godina, bila ljubav na prvi pogled.

- Upoznali smo se slučajno, na jednoj zabavi u Kunovcu kraj Koprivnice. Marija je još bila gimnazijalka, a ja sam u to vrijeme studirao na Višoj zubarskoj školi u Zagrebu, jer u to vrijeme još nije postojao studij stomatologije, i igrao nogomet. Tamo je planula naša ljubav koja traje već sedam desetljeća. Zaručili smo se pred moj odlazak u vojsku, dok je Marija bila na prvoj godini studija književnosti, a vjenčali smo se dvije godine kasnije. Ja sam tada diplomirao, a iako je Marija još studirala odlučili smo se na brak. Kako u Varaždinu nismo mogli dobiti stan, prvo namještenje sam dobio u Vinici, a nakon pet godina, kada je i Marija već diplomirala na Filozofskom fakultetu, doselili smo se u Varaždin, u kojem smo eto, ostali cijeli život, unatoč tomu što sam u svojoj karijeri imao i ponuda za posao u inozemstvu - prisjetio se dr. Kovač početaka zajedničkog života sa suprugom Marijom.

Kovači kažu kako su to bila drugačija vremena, ljudi su se više družili nego danas, bili su povezaniji i spremniji na odricanja.

Kakav je njihov "recept" za dugovječan brak i što im je najveće veselje u životu, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...