I Varaždinske Toplice pridružuju se inicijativi kolektivne sadnje drveća Foto: Grad Varaždinske Toplice

I Varaždinske Toplice pridružuju se inicijativi kolektivne sadnje drveća

Varaždinske vijesti | 24.10.2019. u 12:27h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Građanska inicijativa "Dani kolektivne sadnje drveća" odvija se na nacionalnoj, županijskoj i lokalnoj razini, a pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine te dati svoj doprinos u borbi protiv klimatskih promjena.

Grad Varaždinske Toplice se uključio u građansku inicijativu "Dani kolektivne sadnja drveća" koja se održava 25., 26. i 27. listopada. U Varaždinskim Toplicama drveće će se saditi u Ulici kralja Tomislava te kod dječjih igrališta u Vrbicama, kao i kod Trga Antuna Mihanovića u petak, 25. listopada, s početkom u 10 sati.

Akciji sadnje pridružuju se Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica, Zavičajni muzej Varaždinske Toplice, KUD Toplice, DVD Toplice, Udruga Put prirode te svi zainteresirani građani. Također, u sklopu ove inicijative sadnji se pridružuju udruge i ustanove s područja Grada koje će zasaditi drveća u svojem okruženju. Hvalevrijednoj inicijativi su se odzvale Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Dječji vrtić Tratinčica, DVD Varaždinske Toplice, DVD Tuhovec, Udruga Biserna dolina i mjesni odbori Grešćevina i Retkovec-Svibovečki, Osnovna škola Svibovec i Udruga Svibovečki zvon.

- Pozivaju se svi građani da se priključe akciju sadnje jer svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno! Lopate i sadnice u ruke i pridružite nam se. Zasadi drvo, ne budi panj! – poručuju organizatori.