FOTO: Mališani pokazali svoje likovno umijeće i vještine vožnje na biciklu Foto: Foto agencija Sjever

FOTO: Mališani pokazali svoje likovno umijeće i vještine vožnje na biciklu

M.N./Varaždinske vijesti | 15.5.2018. u 18:50h | Objavljeno u Društvo

Nakon teniskog višeboja, kojim je prošli četvrtak počeo 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera, nastavljen je prošli petak likovnom radionicom.

Tema likovne radionice bila je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Svoje likovno viđenje nogometa i neizostavno, hrvatske nogometne reprezentacije, dali su mališani iz 11 dječjih vrtića: Bajka, Čira-Čara, Društvo Naša Djeca, Panda, Vlakić, Zeko i DV Varaždin – Aleja, Gortanova, Trakošćanska, Dravska i Biškupec. Foto zapisi dječjeg likovnog druženja u sklopu Olimpijskog festivala bit će poslani Hrvatskom nogometnom savezu kao podrška izborniku Zlatku Daliću i Vatrenima.

Jučer su se mališani iz varaždinskih dječjih vrtića okušali u spretnosti vožnje bicikla. U suradnji sa postajom Prometne policije Varaždin i Hrvatskim autoklubom Varaždin, u Balonu sportske dvorane u Graberju mališani su, osim vožnje bicikla, učili o prometnoj kulturi i sigurnosti u prometu te važnosti nošenja zaštitne kacige, a svaki sudionik dobio je slikovnicu i bojanku, dar HAK-a.

Sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića Varaždin – Trakošćanska, Kozarčeva 1, Kozarčeva 2, Koprivnička i Biškupec – te vrtića Zeko, Panda, Zečić, Vlakić, Čira-Čara i Bajka. Najspretnijim malim biciklistima pokazali su se mališani iz Bajke, Kozarčeve 1 i Čira-Čare.

U utorak će se vrtićarci okušati u plivanju ili hodanju u vodi, na varaždinskim Gradskim bazenima s početkom u 9 sati. Završnica Olimpijskog festivala bit će u četvrtak od 16 sati na Slobodi. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te atletici (trčanje 50 m, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4x25 m).

Na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina sudjeluje ukupno 570 djevojčica i dječaka iz 17 dječjih vrtića.