FOTO Kiša i tmurni oblaci nisu zaustavili održavanje Županijskog placa: nema čega nije bilo! Foto: Krešimir Đurić/Varaždinska županija

FOTO Kiša i tmurni oblaci nisu zaustavili održavanje Županijskog placa: nema čega nije bilo!

VV | 20.6.2020. u 16:22h | Objavljeno u Društvo

Unatoč kiši i tmurnim oblacima, u atriju Županijske palače danas je bilo veselo.

Održan je Županijski plac na kojem je Varaždinska županija posjetitelje počastila domaćim, tradicionalnim doručkom. Riječ je o izložbeno-prodajnoj manifestaciji koju Varaždinska županija organizira u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije.

Županijski plac je okupio je dvadesetak izlagače koji su prodavali voće i povrće, kaktuse i sukolenate, med i pčelinje proizvode, proizvode od heljde, kolače, vino, sokove, džemove, umake, bučino ulje, sireve, lavandu, ali i nakit, suvenire, handmade proizvode, platnene pelene i eko torbe. 

Posebna zanimljivost bila je podjela tradicionalnog županijskog doručka kojeg su podijelili kuhari Hotela Minerva iz Varaždinskih Toplica. U doručku je s građanima uživala i savjetnica župana Natalija Martinčević (Reformisti), a kasnije su se pridružili i župan Radimir Čačić (Reformisti) te njegov zamjenik Robert Vugrin (Reformisti).

- Kišno vrijeme  nam je pokušalo pokvariti planove, ali ovaj veliki entuzijazam i volja naših izlagača, OPG-ova, udruga kojih je nekoliko ovdje danas, imamo čak i Udrugu umirovljenika sa svojim programom, jača je od same kiše. Krasna je atmosfera uz puno ljudi i to me veseli. Danas posebno nudimo besplatni tradicionalni doručak. Imamo kuhane šrukle, zlevku, jaja s gljivama i mislim da je ovo danas jedno krasno događanje - rekla je Martinčević te dodala kako veliki broj posjetitelja potvrđuje činjenicu da ovome gradu tako nešto i nedostaje.

Današnji Županijski plac drugi je od ukupno tri zasad zakazana u ovoj godini. Sljedeći će se održati 4. srpnja, a prijave su već otvorene.

Kako je danas bilo u atriju Županijske palače otkrijte kroz fotogaleriju.

Označeno u