Dječji vrtić Ivančice iz Ivanca pobjednici su 18. olimpijskog festivala dječjih vrtića Varaždinske županije Foto: Dražen Novosel

Dječji vrtić Ivančice iz Ivanca pobjednik 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Varaždinske županije

| 28.5.2019. u 12:58h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Pred prepunim stadionom varaždinskog SC Sloboda održan je 18.Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije , manifestacija koja je okupila oko 350 djece ,dječaka i djevojčica ,koji su se natjecali u atletskim disciplinama i malom nogometu.

Pred 3.500 gromoglasnih navijača , roditelja, djedova i baka nastupajučih djevojčica i dječaka iz 10 vrtića županije, DV BUBAMARA-Gornji Knjeginec , DV IVANČICE Ivanec, DV ZEKO -Trnovec Bartolovečki , DV SMJEHULJICA Ludbreg, DV ŠKRINJICA -Vidovec, DV DJEČJI SVIJET-Beretinec , DV KRIJESNICA,Mali Bukovec , DV DUDA – Hrastovljan, DV BAMBI -Petrijanec. Za mališane je to bio sportski događaj za pamćenje.

Bio je to praznik sporta za najmlađe, pun zabave, radosti i veselja, natjecateljskog duha, prava Olimpijska atmosfera i srčana borba za svaki rezultat i medalju. Uživalo se u ljepoti, zanosu i strasti,najmlađih natjecatelja, njihovom međusobnom druženju, sjajnim sportskim rezultatima pod geslom "Brže - više - jače " što najjednostavnije dočarava svijet olimpizma i sporta.

Zajedničkim trosatnim sportskim druženjem, djeca su se upoznala sa zdravom stranom sporta , duhom olimpizma, prepoznali međusobnu ravnopravnost i spoznaju da se za svaki cilj i uspjeh treba se svojski potruditi te da nauče živjeti u svijetu gdje su pobjede i porazi sastavni dio svakodnevnice a isto tako spoznaju pravila sportskog ponašanja gdje natjecatelji mogu biti sportski suparnici i sportski prijatelji.

- Ponosni smo što je ova manifestacija ovaj projekt krenuo iz naše županije a kojeg je osmislio naš sportski djelatnik Drago Posavec još 2000 godine i da se ta ideja razvila u sportski pokret najmlađih uzrasta predškolske djece Hrvatske. Djeca su blago naše nacije ,blago koje moramo čuvati i njegovati ,pravilno ih usmjeriti u životne tokove ,da steknu zdrave navike , da kroz sportske aktivnosti razviju se u zdrave i sretne ljude poštujući geslo " Što se nauči u djetinstvu , nikada se ne zaboravlja - naglasio je prilikom otvaranja natjecanja Krešimir Čop ,predsjednik Saveza športova Varaždinske županije organizatora ovogodišnjeg natjecanja.

Riječi dobrodošlice uputio je i varaždinski dožupan, Robert Vugrin, naglasivši da sport kao najprivlačniji segment aktivnosti može snažno utjecati na razvoj u ranim godinama života , jer bavljenje sportom donosi kreativnost , samoincijativu , odgovornost ,suradnju sa drugim osobama kao i pozitivan zdravi stil života.

- Svi vi nastupajući budući sportaši učešćem na vašoj današnjoj Olimpijadi svi ste pobjednici jer će te osjetiti duh olimpizma , steći nova prijateljstva i pokazati na sportskom polju svoju sposobnost. Uživajte u igri, zabavi i prijateljstvu i neka ova Olimpijada bude u tom duhu sporta i novih prijateljstva pa sa lijepim željama za ovo prekrasno druženje i dobre rezultate otvaram ovogodišnju Olimpijadu - pun zadovoljstva istaknuo je Vugrin.

Na samom otvaranju priređen je mimohod svih sudionika uz dizanje zastava, nošenje baklje te svečano paljenje olimpijskog plamena . Natjecanja su bila u malom nogometu i u atletici - trčanju , bacanju loptice, skok u dalj i štafeti 4 x 25 m. Snage su odmjerile i tete vrtića u trci na 100 m za nagradu sponzora, jedne osiguravajuće kuće.

Veliki doprinos uspješno provedenoj organizaciji natjecanja dale su sve tete vrtića kao i glavni sponzor manifestacije koji je prigodnim poklonima nagradio sve mališane natjecatelje kao i tete prigodnim majcama. I ovaj puta kao sjajni suorganizator pokazala se Zajednica športskih udruga grada Varaždina čiji su djelatnici bezprekorno pripremili sportske terene za natjecanje te bili velika pomoć u organizaciji natjecanja.

Na sportskom polju ukupna pobjeda u zbroju svih disciplina pripala je DV IVANČICE iz Ivanca a nagradu za fair play pripala je DV DJEČJI SVIJET iz Beretinca. Svi nastupajući dobili su kape , majce i diplome darovatelja HOO , a tri prvoplasirana u pojedinim disciplinama nagrađeni su zlatnim , srebrnim i brončanim medaljama dok je ukupnom pobjedniku DV IVANČICE pripao veliki pehar u trajno vlasništvo.

REZULTATI:

Pobjednici u pojedinim disciplinama
Trčanje 50 m

Djevojčice- ANA ŠTEFANKO/ DV Ivančice Ivanec/
Dječaci -MATEO KOS / DV Ivančice Ivanec /

Skok u dalj
Djevojčice – MAGDALENA HRMAN / DV Zeko Trnovec Bartolovečki/
Dječaci – MARINO CEPANEC / DV Bubamara Gornji Kneginec /

Bacanje loptice
Djevojčice – KAJA ĐURAS / DV Ivančice Ivanec /
Dječaci- LOVRO ĐURAS / DV Škrinjica Vidovec/

Štafeta 4 x 25 m
Djevojčice – DV BAMBI -Ptrijanec / Vida Pranjić Furjan,Lara Mravlinčić,
Klara Martinčević, Dora Martinčević /
Dječaci- DV IVANČICE -Ivanec / Jan Bencek, Dino Kihas, Teo Car, Lovro Huđ/

 EKIPNI PLASMAN

1. DV IVANČICE – Ivanec
2. DV SMJEHULJICA-Ludbreg
3. DV DJEČJI SVIJET- Beretinec