Centar za mlade i nezavisnu kulturu – P4: Upoznajte Kuću kreativnih inovacija i uključite se Foto: Centar za mlade i nezavisnu kulturu-P4

Centar za mlade i nezavisnu kulturu – P4: Upoznajte Kuću kreativnih inovacija i uključite se

VV | 2.7.2020. u 16:32h | Objavljeno u Društvo

Nakon što su prezentirali svoje vještine na otvaranju VAFI & RAFI festivala početkom lipnja, entuzijasti udruge Kuća kreativnih inovacija uspješno su startali s kreativnim radionicama u sklopu Centra za mlade i nezavisnu kulturu – P4, a uskoro pripremaju i prijave za nove.

Kuća kreativnih inovacija je udruga mladih varaždinskih entuzijasta osnovana ove godine. Cilj je udruge potaknuti kreativnost prvenstveno kod mladih no otvoreni su za cjelokupnu zainteresiranu javnost. Svojim aktivnostima žele nadahnuti druge kako bi ih uključili u aktivnije sudjelovanje u lokalnoj zajednici i šire. Momentalno traje održavanje DJ radionice pod vodstvom varaždinske DJ-ice OlyFant, a održana je i uspješna radionica izrade Macramea koju je vodila Iva Grubješić.

U tijeku su prijave za još jednu radionicu koju priprema Iva. Riječ je o radionici izrade Dreamcatchera koja će se održati u ponedjeljak (6. srpnja) od 17 d 20 sati u dvorištu Centra za mlade i nezavisnu kulturu – P4. Dream catcher odnosno hvatač snova je predmet ručne izrade. Riječ je o obruču napravljenom od grančice vrbe na kojem je ispletena svojevrsna mreža s malenom rupicom u centru mreže. Može biti ukrašen perjem, perlicama i kristalima. Tradicionalno, kači se iznad kreveta ili u domu kako bi prosijavala snove i vizije. Dobri snovi se uhvate u mrežu života i postaju dio njega, a zli snovi bježe kroz rupicu u centru i više nisu dio njih. Dođite naučiti kako isplesti svoju snovolovku te saznajte legende o njoj. Prijave traju do 5. srpnja, a prijaviti se možete putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Uskoro kreću i prijave za radionicu Poi-a koju vodi Alma Rožmarić. Riječ je o „žonglerskoj“ tehnici porijeklom iz Novog Zelanda, a polaznici će sami izraditi svoje rekvizite kojima će vježbati svoju motoriku i koordinaciju, povećati snagu mišića, poboljšati koncentraciju, smanjiti stres i napetost. Ova radionica je idealna za sve one koji se žele izraziti na neobičan i kreativan način, one koji žele naučiti nešto novo ili upotpuniti već postojeći umjetničko - izvedbeni izričaj, kao i one koji se jednostavno žele opustiti i zabaviti.

U pripremi su i prijave za radionicu digitalne fotografije koju će voditi Dario Mikulek te radionica dizajniranja mobilnih aplikacija pod vodstvom Igora Pičuljana, predsjednika udruge Kuća kreativnih inovacija. Sve informacije o nadolazećim aktivnostima udruge saznajte i popratite putem njihovih službenih stranica na društvenim mrežama.

Kuća_kreativnih_inovacija_5.jpg

Kuća_kreativnih_inovacija_4.jpg

Kuća_kreativnih_inovacija_3.jpg

Kuća_kreativnih_inovacija_1.jpg