FOTO: Mnogi skokom u Dravu ukazali na važnost njezina očuvanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.7.2019. u 16:39h | Objavljeno u Društvo

Na predjelu Cirkovečka na Dravi, danas se održava cjelodnevna manifestacija pod nazivom "Drava Jump", koju već petu godinu organizira Rafting klub Matis uz podršku Turističke zajednice grada Varaždina.

Naime, Drava Jump dio je međunarodne manifestacije koja se pod nazivom „Big Jump“ održava u brojnim europskim državama, a čiji je cilj upozoriti na važnost očuvanja rijeka.

TZGV se pak ovom manifestacijom, treću godinu zaredom, uključuje u Drava festival, kojeg koordinira slovenska Skupina za Dravu, a koji je pokrenut prije četiri godine u Sloveniji s ciljem približavanja rijeke Drave lokalnom stanovništvu, podizanja svijesti o zdravom i kvalitetnom životnom okolišu kojeg rijeka Drava pruža te o važnosti njegovog očuvanja.

Inače, ovogodišnji 4. Drava Festival koji je započeo u Sloveniji 18. svibnja završava današnjim događajem upravo u Varaždinu, a koji je kao jedini predstavnik s hrvatskog područja.

Za dobru zabavu na Dravi pobrinut će se voditelj Frano Ridjan i DJ Poncije, a svi posjetitelji mogu sudjelovati na raznim igrama na i u vodi.

Kako je izgledao jump u Dravu pogledajte u galeriji.

Označeno u