Učenici Glazbene škole Varaždin u utorak nastupaju na Varaždinskim baroknim večerima Foto: Glazbena škola Varaždin

Učenici Glazbene škole Varaždin u utorak nastupaju na Varaždinskim baroknim večerima

Varaždinske vijesti | 30.9.2019. u 08:25h | Objavljeno u Društvo

Nastupiti uz orkestar tijekom školovanja san je svakog učenika glazbene škole. Na audiciji izabranim učenicima Glazbene škole u Varaždinu pružila se prilika da svoj talent i znanje pokažu na koncertu s Varaždinskim komornim orkestrom posljednjeg dana 49. Varaždinskih baroknih večeri.

Tako će se u utorak 1. listopada u varaždinskoj katedrali, s početkom u 20.00 sati, na koncertu predstaviti 21 mladi glazbenik. Matej Ratković, Dora Rebernik, Jan Borak, Luna Obadić, Tena Benjak, Luka Jalšovec i Patrik Podgorelec na klaviru, pjevačice Klara Blažunaj i Tia Pikija, Dora Kukec, Paula Malbašić, Vid Ilčić, Adela Žganec, Marija Skender, Tomislav Čampa i Patrik Bedeković na gudačim instrumentima, Ana Tukša na gitari, Franjo Novak, Doroteja Hegeduš, Lucija Horvat i Ines Vrdoljak iz puhačkog odjela Glazbene škole u Varaždinu, uspješno su uz pomoć svojih mentora položili audiciju i dobili priliku nastupiti uz proslavljeni Varaždinski komorni orkestar. Na koncertu će biti zastupljeni gotovo svi odjeli Glazbene škole u Varaždinu, a mladi glazbenici koji će se predstaviti, učenici su osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Za učenike je koncert poput ovog izuzetno motivirajući, a već je postao tradicija Varaždinskih baroknih večeri i Glazbene škole u Varaždinu.

glazbena_skola_Koncert_ucenika_VBV_1.jpg

glazbena_skola_Koncert_ucenika_VBV_2.jpg

glazbena_skola_Koncert_ucenika_VBV_3.jpg