U petak u "Zlatom ajngelu" otvorenje izložbe podvodne fotografije Damira Zuruba Foto: Damir Zurub; Galerija Zlati ajngel

U petak u "Zlatom ajngelu" otvorenje izložbe podvodne fotografije Damira Zuruba

Varaždinske vijesti | 31.1.2019. u 12:58h | Objavljeno u Društvo

U galeriji "Zlati ajngel" (Gajeva 15) u petak 1. veljače otvara se izložba podvodne fotografije Damira Zuruba.

Damir Zurub rođen je 1976. godine u Zagrebu. Ronjenjem se počeo baviti 2007., da bi se 2011. godine započeo baviti i podvodnom fotografijom. Kroz svega četiri godine sakupio je velik broj medalja i priznanja s raznih domaćih i inozemnih natjecanja te festivala podvodne fotografije. U svibnju 2015. godine je kao kapetan hrvatske reprezentacije osvojio titulu svjetskog prvaka na 15. CMAS Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji kao najbolji all-round fotograf, osvojivši po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju u tri različite kategorije (makro, close up s temom i ambijent s modelom).

Radi kao SSI instruktor ronjenja, a njegove fotografije objavljivane su u časopisima, novinama i web stranicama diljem svijeta. Najviše ga zanima ambijentalna (wide angle) fotografija uz modela i upravo kroz te fotografije najviše voli prikazivati svu ljepotu podmorja i svega onoga što doživi na svojim putovanjima. Većinu vremena izvan Jadranskog mora proveo je nebrojeno puta roneći u Egipatskom Crvenom moru, po gotovo čitavoj Indoneziji, Papui, Bahamima, Maldivima, Azorima i ostalim primamljivim tropskim destinacijama, a također voli roniti i po austrijskim jezerima te po raznim špiljama i slatkovodnim izvorima. Danas je uz mnogobrojne projekte koje je ostvario, ronjenje ne samo njegov posao već i životni stil.

Izložba u "Zlatom ajngelu" otvara se u 19 sati.

damir_zurub_1.jpg