Školarci reinterpretirali umjetnička djela iz Galerije umjetnina GMV-a Foto: GMV

Školarci reinterpretirali umjetnička djela iz Galerije umjetnina GMV-a

VV | 3.6.2020. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Vodeći se idejom reinterpretacije umjetničkih djela koju su pokrenuli muzeji u Europi i Hrvatskoj, kreativnoj igri priključio se povodom Međunarodnog dana muzeja i Gradski muzej Varaždin.

U vrijeme društvene distanciranosti ovim projektom su unijeli dašak muzeja i umjetničkih djela u domove svojih najvjernijih posjetitelja – školaraca, s kojima u Gradskome muzeju Varaždin već dugi niz godina surađuju kroz edukacijski program MIŠ – Muzej i škola.

Zadatak učenika bio je odabrati umjetničko djelo iz fundusa Galerije umjetnina GMV-a te ga prema svojoj vlastitoj ideji i zamisli „oživjeti“ pomoću  predmeta koji se mogu pronaći u kući kako bi odabrani prizor sa slike interpretirali – kreirali – asocirali tako da bude vidljiva sličnost sa slikom.

Mogli su se koristiti razni uporabni predmeti poput kuhinjskih pomagala, kuhače, miksera, metle, tkanina, zavjesa, toalet papira itd.. Likovi na reinterpretiranim slikama mogli su biti sami učenici, njihovi ukućani pa i kućni ljubimci.

Ovaj mali projekt osmišljen je sa ciljem da se djeca prije svega zabave, iskoriste svoju maštu i kreativnost, kao i dozu humora, a usput i (ponovno) upoznaju dio galerijskog fundusa GMV-a.

New_Picture_2.jpg